Mazejeva danes pred smukom trenirala še slalom

Alpske smučarke so se pred jutrišnjo superkombinacijo pomerile še na drugem treningu smuka. Tina Maze je bila 10.

Objavljeno
07. februar 2013 13.20
Posodobljeno
07. februar 2013 13.20
Austria Alpine Skiing Worlds
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Schladming - Vodilna smučarka sveta Tina Maze je danes še drugič preizkusila progo Streicher, na kateri bo jutrišnji prvi del superkombinacije (10.00). Drugi trening smuka je Črnjanka končala na 10. mestu, potem ko je stoje prismučala v cilj.

»Na smuku sem smučala nekje do pol proge, želela sem popraviti tisto napako, ki sem jo naredila na prvem treningu smuka, mislim, da mi je to uspelo. V kombinaciji pa na polno, nimam se kaj 'šparat',« je bila po današnjem drugem treningu odločena Mazejeva.

Tako kot na prvem je bila tudi tokrat najhitrejša domačinka Regina Sterz, ki je za 16 stotink sekunde premagala rojakinjo Anno Fenninger, s 36 stotinkami zaostanka je tretji čas dosegla Švicarka Marianne Kaufmann-Abderhalden. Mazejeva je za najhitrejšo zaostala za 1,20 sekunde.

Nastopile so še tri druge slovenske smučarke: Ilka Štuhec je dosegla 17. čas (+1,68), Vanja Brodnik pa 34. (+3,91). Maruša Ferk, ki se vrača po poškodbi, je znova nastopila precej zadržano in bila 46. (+6,26). Odločitve, ali bo nastopila na tekmi superkombinacije in smuka, še ni sprejela.

»Na tekmi bom dala vse od sebe in bo, kar bo. Občutki po drugem treningu smuka so nekoliko mešani, saj nisem vedela, kako se bo obnašalo koleno. Zdaj je s kolenom vse v redu, a se je včeraj med ogrevanjem pojavila ostra bolečina, zato sem zapeljala ven in nisem želela tvegati. Na današnjem treningu mi je delno uspelo, na nekaterih mestih sem peljala dobro, ključno pa je, da sem lahko v celoti spoznala progo,« je povedala Štuhčeva.

Pred smukom še na slalom

Jutrišnja superkombinacija se bo s smukom začela ob 10.00, slalom bo na sporedu ob 14.00. Mazejeva je danes zjutraj odšla na ogled smukaške proge, se nato odpravila v bližnji Reiteralm na trening slaloma, nato pa smučala še na drugem treningu smuka.

»Naredili smo nekoliko drugačen program, najprej je bil ogled smuka, nato trening slaloma, nato še trening smuka. Vse je funkcioniralo kot mora, serviser je potreboval informacije še z enega treninga smuka in smo ga naredili, ker je imel dvome o smučeh, danes je imel možnost to rešiti in smo naredili,« je povedal Andrea Massi.

V taboru svetovne šampionke so rešili tudi vse finese glede opreme in materialov. Zdaj se zdi, kot da nič več ne more ustaviti Mazejeve v njenem novem pohodu na vrh in vlogo favoritinje je priznavajo tudi vse tekmice.

SP v Schladmingu, drugi trening smuka:

1. Regina Stert (Avs) 1:53,01,

2. Anna Fenninger (Avs) 0,16

3. Kaufamnn-Abderhalde (Švi) 0,36

4. Andrea Fischbacher (Avs) 0,47

5. Maria Höfl-Riesch (Nem) 0,55

6. Stefanie Moser (Avs) 0,57

7. Elisabeth Görgl (Avs) 0,71

8. Stacey Cook (ZDA) 0,90

9. Marion Rolland (Fra) 0,96

10. Tina Maze (Slo) 1,20

...

17. Ilka Štuhec (Slo) 1,68

34. Vanja Brodnik (Slo) 3,91

46. Maruša Ferk (Slo) 6,26