Tina izrazita favoritka superkombinacije

Največja tekmica Tine Maze v boju za zlato na superkombinacijski tekmi bo zagotovo Nemka Maria Höfl-Riesch.

Objavljeno
07. februar 2013 18.00
Posodobljeno
07. februar 2013 18.00
reut*Maze
Vito Divac, poročevalec
Vito Divac, poročevalec

Schladming - Ogled proge smuka pred drugim treningom v Schladmingu, nato vadba slaloma v bližnjem poligonu v Reiteralmu in hitro nazaj na trening smuka v Schladmngu ... To je bil četrtkov dopoldanski urnik Tine Maze, po katerem je bila kratka tudi v pogovoru z novinarji: »V smuku nisem bila stoodstotna, za občutke pa je bil trening v  redu. Proga je lepa, treba pa bo dobro smučati in uživati. Tudi na slalomskih smučeh sem se počutila v redu, tako da moram v superkombinaciji le opraviti svoje delo najbolje kar zmorem in znam.«

Andrea Massi je že po prvem smukaškem treningu dejal, da bi bil dovolj za Tino, za drugega pa so se odločili le, ker je njegov soimenjak v ekipi aMaze, serviser Vianello, potreboval še nekaj informacij za pravo izbiro smuči. Mazejeva je torej dan priprave na drugo tekmo preživela v nekoliko skrajšanem superkombinacijskem ritmu.

Na treningu smuka je v  tekmovalnem ritmu presmučala le tisti del, kjer je v sredo napravila napako, na koncu pa je ciljno črto prečkala stoje. Kljub temu je dosegla deseti čas treninga. Zlata superveleslalomistka je izrazita favoritka  superkombinacije, kot je bila svojčas Janica Kostelić. V obeh disciplinah, smuku in slalomu, je srebrna iz Garmisch-Partenkirchna 2011 edino superkombinacijo (superveleslaloma in slalom) v St. Moritzu zlahka dobila. Kolajna je takoimenovani zadetek v polno.

»Vse razen zlata bi bilo veliko presenečenje. Tudi zato, ker je na krilih izjemne predstave na uvodni tekmi. Ko Tina zmaguje je nezaustavljiva. To je navsezadnje pokazala tudi s serijo štirih zaporednih veleslalomskih zmag,« si Avstrijke ne delajo utvar.

»Na vprašanje, kdo bo zlat, je odgovor en sam: Tina. Če bo normalno presmučala smuk in slalom je nihče ne more prehiteti. Tako dobra je v Schladmingu,« je povedala Elisabeth Görgl, sicer branilka naslova najboljše v smuku. 

Največja tekmica v boju za zlato ji bo zagotovo Nemka Maria Höfl-Riesch, ki je bila na treningu smuka naposled videti zelo dobre volje in očitno zadovoljna s formo. Nevarna bo seveda tudi peterka domačink, na čelu z Nicole Hosp in Katrin Zettel ter branilko naslova Anno Fenninger.

Na treningu smuka je bila tudi Maruša Ferk, ki pa v kombinaciji (ob 10. in 14. uri) ne bo nastopila, ker po poškodbi slaloma ni trenirala. Slovenske barve bosta ob Mazejevi tako branili Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.