po tretji kolajni nastopil še čas za prvi glasbeni nastop Mazejeve

Potem, ko je Tina Maze včeraj premagala bolečine in tudi tekmice, je v večernih urah našla tudi nekaj minut za zabavo.

Objavljeno
15. februar 2013 07.33
Posodobljeno
15. februar 2013 08.00
V. D., šport, D. O., Delo.si
V. D., šport, D. O., Delo.si

Schladming - Slovenska šampionka Tina Maze, ki je včeraj na SP v Schladmingu osvojila že tretjo kolajno, je imela veliko težav z bolečinami na notranji strani stegna.

Reprezentančni zdravnik Anže Kristan meni, da gre za posledice hitrih disciplin, v katerih je v prečnicah dolgo stala na desni nogi in jo je pretreslo. »Mišice so zavoljo dolge sezone utrujene, od smuka 'nabite' in 'zakrčene'. Težave je blažila s protibolečinskimi tabletami, zelo pa ji je pomagala Nežkina fizioterapija,« je pojasnil težave, ki pa niso bile »krive« za grimase po prvem nastopu. Te so bile posledica razočaranja po slabem smučanju.

Kratek stik

Med veleslalomom je prišlo do »kratkega stika« med ekipo aMaze in moško reprezentanco v tehničnih disciplinah. Slednja je z bližnjega hriba pomotoma »skočila« v radijsko zvezo, namenjeno Massiju in njegovim, da Tini pred štartom sporočijo zadnje podatke s proge. Massi je bil zelo jezen, ker Tini ni mogel takoj sporočiti svojih opažanj.

Po napornem četrtkovem tekmovalnem dnevu pa se je v večernih urah 29-letna Črnjanka lahko vendarle nekoliko sprostila in si vzela nekaj minut tudi za zabavo. Mazejeva je namreč pred številnimi gledalci v Schladmingu oblečena v tradicionalno nošo na Milkinem večeru prvič v živo zapela svojo pesem »My way is my decision«. V taboru Mazejeve razumljivo vlada dobra volja, tako ji je pri petju pomagal tudi vodja njene ekipe Andrea Massi.

»Kakšen dan! Težka, toda dobra tekma v deželi Milke, moja pot je moja odločitev! Končno je napočil tudi za zabavo,« je na svojem profilu na Facebooku zapisala Mazejeva.