Bo Fifa po Suarezu kaznovala še Neymarja?

Na EP 2012 si je enako nespametno potezo kot letos Neymar privoščil Nicklas Bendtner in moral zanjo plačati 100.000 evrov.

Objavljeno
27. junij 2014 13.42
FBL-WC-2014-MATCH33-CMR-BRA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

São Paulo − Potem ko se je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ostro odzvala na − ne prvi − incident urugvajskega zvezdnika Luisa Suareza, ki je v dvoboju skupinskega dela svetovnega prvenstva v Braziliji ugriznil Italijana Giorgia Chiellinija, in ga ostro kaznovala s štirimesečno prepovedjo nastopanja, bi utegnila na prste stopiti tudi domačemu asu Neymarju, ki pa jo bo, tudi če bo dejansko sankcioniran, zagotovo odnesel precej bolje od Liverpoolovega ostrostrelca.

Dvaindvajsetletni napadalec se je namreč pod drobnogledom disciplinske komisije znašel, ker je med proslavljanjem enega od doslej doseženih štirih golov na tem mundialu dvignil majico in širnemu svetu pokazal del spodnjic, na katerih je bilo jasno vidno ime proizvajalca. Ker podjetja ni na seznamu pokroviteljev, ki jih je dovoljeno reklamirati na prizorišču prvenstva, lahko Neymar potegne kratko, a se mu obeta kvečjemu denarna kazen. Ne bi bil prvi, ki bi moral seči v žep zavoljo tako nespametne poteze. Danec Nicklas Bendtner je v dvoboju evropskega prvenstva s Portugalsko pred dvema letoma (2:3) enega od dveh doseženih golov prav tako proslavil tako, da je pokazal sponzorski napis na spodnjicah, zaradi česar je bil − tragikomično − ob kar sto evrskih tisočakov.