Brazilci visoko premagali Panamo, BiH porazila Mehiko (VIDEO)

Nogometaši Brazilije so na prijateljski tekmi v Goianii premagali Panamo s 4:0.

Objavljeno
04. junij 2014 09.34
FBL-WC-2014-BRA-PAN-FRIENDLY
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Goiania - Gostitelji prihajajočega svetovnega prvenstva Brazilci so se na prijateljski tekmi v Goianii pomerili s Panamo in jo premagali s prepričljivih 4:0 (gole si lahko ogledate v zgornjem videu).

Brazilci so povedli v 27. minuti, ko je Neymar s prostega strela natančno meril v desni kot panamskih vrat. Domačini so pred koncem prvega polčasa zadeli še drugič, in sicer v 40. minuti, ko je Daniel Alves z desne strani kazenskega prostora neubranljivo meril v daljši kot.

Panamska obramba je v 46. minuti klonila še tretjič. Brazilci so izvedli protinapad, v katerem je Neymar z izjemno podajo s peto zaposlil Hulka, ta pa je povišal na 3:0. Končni izid tekme je v 73. minuti postavil Willian.

Hajrović odločil zmagovalca v Chicagu

Štadion Soldier Field v Chicagu je gostil obračun dveh udeleženk svetovnega prvenstva v Braziliji, reprezentanc Bosne in Hercegovine ter Mehike.

Zmagala je BiH z izidom 1:0, edini gol na tekmi pa je dosegel vezist Izet Hajrović, ki je v 41. minuti izkoristil podajo Sejada Salihovića z leve strani kazenskega prostora (gol si lahko ogledate v zgornjem videu).

»Premagali smo Slonokoščeno obalo in Mehiko, kar je zelo dobro za našo samozavest. Pripravljeni smo na svetovno prvenstvo, ta dogodek za našo ekipo in našo malo državo predstavlja nekaj izjemnega. Na igranje na svetovnem prvenstvu smo čakali več kot dvajset let, želimo se potruditi po najboljših močeh in se uvrstiti v osmino finala,« je povedal Edin Džeko.

Hrvaška in Peru že v Braziliji

Na prizorišče svetovnega prvenstva sta danes ponoči pripotovali dve reprezentanci, Hrvaška in Iran.

Hrvati so po dolgem letu pristali v Salvadorju, od kjer so nato odpotovali v svojo bazo v kraju Praia do Forte. Varovanci Nika Kovača bodo 12. junija igrali otvoritveno tekmo z Brazilijo, nato pa se bodo pomerili še s Kamerunom (18. junij) in Mehiko (23. junij).

V Brazilijo je v ponoči pripotovala tudi reprezentanca Irana, ki se je od letališča v Sao Paulu natopila v sosednji Guarulhos. Iran bo v skupini F igral z Nigerijo (16. junija), Argentino (21. junija) in Bosno in Hercegovino (25. junija).


Izidi

Torek

Brazilija - Panama 4:0 (2:0)

(Neymar 27., Alves 40., Hulk 46., Willian 73.)

Švica - Peru 2:0 (0:0)

(Lichtsteiner 78., Shaqiri 84.)

Češka - Avstrija 1:2 (1:1)

(Horava 42.; Sabitzer 34., Baumgartlinger 72.)

Sreda

Grčija - Nigerija 0:0

Mehika - Bosna in Hercegovina 0:1 (0:1)

(Hajrović 41.)