Edina hrvaška zmaga na mundialu nameščena?

Nemški tednik Der Spiegel je poročal o domnevni stavniški goljufiji na tekmi med Hrvaško in Kamerunom.

Objavljeno
30. junij 2014 14.16
Posodobljeno
30. junij 2014 14.16
Brazil Soccer WCup Cameroon Croatia
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Na nastope hrvaške nogometne reprezentance na letošnjem mundialu je po hitrem izpadu padla nova senca. Der Spiegel je namreč poročal o domnevno nameščeni tekmi med Hrvaško in Kamerunom, ki so jo naši južni sosedje dobili s 4:0.

Nemški tednik se je ob tem skliceval trditve Singapurca Wilsona Raja Perumala, že večkrat obsojenega zaradi športne goljufije. Slednji je pred začetkom omenjene tekme na svojem facebook profilu natančno napovedal, da se bo tekma končala z zmago Hrvaške s 4:0 ter da bo v prvem polčasu Kamerun ostal z igralcem manj. Spomnimo, Alex Song je v 40. minuti res naredil hud prekršek nad Mariom Mandžukićem in si prislužil rdeči karton.

Nenavadno je bilo ob tem neobičajnem in nešportnem prekršku tudi to, da ga je Song naredil praktično pred očmi izkušenega portugalskega sodnika Pedra Proence. In še: Mandžukića je v hrbet udaril, ko ta sploh ni imel žoge.

»Kamerun ima v svoji reprezentanci sedem gnilih jabolk, ki so priredila izid vseh treh tekem Kameruna v skupini A,« je nemškim časnikarjem razkril Perumal, ki je bil zaradi nameščanja tekem obsojen v Singapurju, na Finskem in Madžarskem.

Tako Kamerun, ki je na mundialu ostal brez osvojene točke, kot Hrvaška sta izpadla že po skupinskem delu, v osmino finala prvenstva pa sta iz te skupine napredovali Brazilija in Mehika.