Odštevanje do SP: Villa bo po mundialu zaprl reprezentančno zgodbo

V vrstah »azzurrov« po poškodbi Salvatoreja Siriguja še rezervni, tretji vratar Antonio Mirante.

Objavljeno
04. junij 2014 22.25
FBL-ESP-VILLA-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Za španskega nogometnega asa Davida Villo bo letošnje svetovno prvenstvo zagotovo zadnje v karieri, saj se je odločil, da bo takoj po njem zapečatil svojo bogato reprezentančno pot. »Težko mi gre z jezika, toda moram potrditi: da, to bodo moje zadnje tekme v majici z reprezentančnim grbom,« je s cmokom v grlu za televizijsko postajo Cuatro poudaril izkušeni 32-letni napadalec, ki je že zadnjih nekaj dni v središču pozornosti svetovne nogometne javnosti. Dosedanji član evropskega klubskega podprvaka Atletica Madrida se je namreč odločil za selitev onkraj »luže«, postal pa je prvi igralec, ki je podpisal pogodbo z novonastalim ameriškim prvoligašem New York Cityjem.

Villa je sicer v devetih letih zbral 94 nastopov za špansko izbrano vrsto in v tem času prispeval tudi 56 golov, najučinkovitejši pa je bil še kot član Valencie v sezonah 2008/09 in 2009/10, ko je v 29 reprezentančnih nastopih zbral kar 24 golov. Leta 2008 se je veselil naslova evropskega, dve leti pozneje pa še svetovnega prvaka.

»Azzurri« s še tretjim vratarjem

Italijanska odprava bo na mundialu v Braziliji namesto predpisanih 23 štela kar 25 imen. Selektor Cesare Prandelli se je namreč odločil, da bo z ekipo odpotoval tudi rezervni, tretji vratar Antonio Mirante, sicer član Parme. Na ta način je rešil zagato po poškodbi reber drugega reprezentančnega čuvaja mreže Salvatoreja Siriguja, ki pa bo prav tako - za vsak primer - odpotoval na prizorišče svetovnega prvenstva, enako kot rezervni branilec Andrea Ranocchia, član Interja.

Pravila krovne nogometne organizacije (FIFA) dovoljujejo, da moštva kljub imenovanju dokončnega seznama 23 igralcev za SP še opravijo spremembe iz zdravstvenih razlogov, vendar najpozneje en dan pred svojo prvo tekmo na prvenstvu.