Skupina F: Nigerija in Iran pripravila uspavanko brez golov

Na nogometnem SP v Braziliji sta se v skupini F pomerila Nigerija in Iran ter se razšla brez golov (0:0).

Objavljeno
16. junij 2014 20.42
Posodobljeno
16. junij 2014 20.42
FBL-WC-2014-MATCH12-IRI-NGR-FANS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Curitiba - Po sinočnjem dvoboju Argentine in BiH je vil danes na sporedu še drugi dvoboj skupine F, med Iranom in Nigerijo, ki pa se je kot prvi na prvenstvu končal brez golov Tekma je bila prava uspavanka, saj se nobeno od moštev ni izkazalo z nevarnejšo priložnostjo za zadetek.

Sta pa obe moštvi osvojili po točko in dobili morda ključno prednost pred BiH v boju za drugo emsto v skupini in preboj v izločilni del. Argentina kot nosilka skupine ne bi smela imeti težav pri osvojitvi prvega mesta.

Nigerija je kot prvak črne celine veljala za favorita v dvoboju in imela 70-odstotno terensko premoč. Mrežo je zatresla v semdi minuti, toda John Obi Mikel je v skoku nad Alirezo Haghighiju naredil prekršek. V 34. minuti so imeli lepo priložnost Iranci. Reza Ghoochannejhad se je po podaji iz kota lepo otresel svojega nigerijskega branilca, a nato z glavo žogo poslal točno v roke Vincenta Enyeame.

Bolj pester je bil začetek drugega polčasa, vendar pa navijačem vseeno ni ponudil boljše predstave. Nigerijski selektor Stephen Keshi je v želji po treh točkah v igro poslal še napadalca Petra Odemwingieja in Sholo Ameobija, a tudi to ni prineslo sprememb. Pravih zaključnih strelov ni bilo, dolgočasna tekma pa se je tako končala brez zadetkov.

Dvoboji v skupini F se bodo nadaljevali v soboto, 21. junija, ko se bo Argentina pomerila z Iranom, Nigerija pa z BiH.

SKUPINA F

Iran - Nigerija 0:0

Stadion Arena da Baixada, gledalcev 38.081, sodniki: Vera, Lescano in Romero (vsi Ekvador).

Strelci: /.

Iran: Haghighi, Heydari (od 89. Masoud), Haji Safi, Hosseini, Sadeghi, Nekounam, Teymourian, Montazeri, Ghoochannejad, Dejagah (od 78. Bakhsh), Pooladi.

Nigerija: Enyeama, Ambrose, Oshaniwa, Oboabona (od 29. Yobo), Omeruo, Mikel, Onazi, Azeez (od 70. Odemwingie), Musa, Moses (od 52. Ameobi), Emenike.

Rumen karton: Teymourian.

Rdeč karton: /.