Đoković bo počival, kolikor bo treba

Srb Novak Đoković nastope v Monte Carlu končal s poškodbo zapestja, finale Monte Carla Federer – Wawrinka.

Objavljeno
19. april 2014 22.52
Posodobljeno
20. april 2014 09.00
S. V., šport
S. V., šport
Monte Carlo – Natančno pet tednov pred začetkom Roland Garrosa se najboljša teniška igralca sveta soočata vsak s svojimi težavami. Rafael Nadal je po porazu v četrtfinalu Monte Carla priznal, da se ne počuti samozavestnega, Novak Đoković bo po polfinalnem izpadu zaradi poškodbe zapestja počival do nadaljnjega … V današnjem finalu se bosta sicer pomerila Roger Federer in Stanislas Wawrinka.

David Ferrer velike zmage nad Rafaelom Nadalom ni zmogel nadgraditi z uspehom proti Stanislasu Wawrinki, saj ga je avstralski zmagovalec predvsem v prvem nizu povsem nadigral (6:1, 7:6), za prvi švicarski finale na turneji ATP po letu 2000 pa je v sobotnem nadaljevanju poskrbel Roger Federer, ki je s 7:5, 6:2 ugnal branilca Novaka Đokovića. A dosežek švicarskih asov je vendarle zasenčil Srb, za katerega se je že ves teden šepetalo, da ima težave z desnim zapestjem. Vendar se te po uvodnih dveh gladkih zmagah, za kateri je potreboval zgolj 45 oz. 47 minut, niso stopnjevale, po četrtfinalni nad Guillermom Garcio, s katerim se je mučil več kot dve uri, pač. Da so se bolečine močno okrepile, je bilo jasno, ko je včeraj zelo hitro končal trening, na katerem so mu že po nekaj minutah desno roko obvezali od zapestja do komolca.

V dvoboju s Federerjem, ki so ga v začetnem delu zaznamovale številne napake, se je sicer dobro držal, ko je zapravil dve žogici za osvojitev prvega niza, v naslednji igri pa je Švicar prišel do breaka, je šlo vse zgolj navzdol. »Bolečino čutim zadnjih deset dni, prav vsak dan in včasih je zares močna. Prave diagnoze ne poznam, saj sem v tem času slišal veliko različnih stvari. Verjemite mi, da je zapleteno,« je razkril po včerajšnjem porazu Đoković, ki ga zaradi Roland Garrosa sicer še ne grabi panika, a če se Nadal v prihodnjih tednih ne bo »sestavil«, bi bila smola zares neizmerna, če OP Francije, edinega turnirja za veliki slam, ki ga še ni osvojil, ne bi dočakal povsem pripravljen. Za zdaj namreč drugi igralec sveta ne ve, koliko časa bo moral počivati.

»Dobra stvar je, da ne potrebujem operacije, opravil bom še en pregled z magnetno resonanco, da vidimo, kaj se je spremenilo v zadnjih sedmih dneh. Zdaj bom počival, igrati ne morem, ne vem pa, koliko časa bo to trajalo. To ni v mojih rokah, vrnil se bom, ko bom stoodstotno nared,« pravi Đoković, ki je poškodbo staknil, ko se je začel po zmagi na mastersu v Miamiju pripravljati za peščeni del sezone. »Mogoče sem se preveč zagnal na treninge na pesku. Razlika med trdimi in peščenimi igrišči je ogromna, žogice so drugačne in verjetno je to terjalo davek,« je še pojasnil Nole, ki je razmišljal tako o vdaji v zgodnejši fazi turnirja kot včeraj proti Federerju, a se je bal, kakšne odzive bo s tem vzbudil, glede na svojo zgodovino pač … V prihodnjih dveh tednih Đoković sicer tako ali tako nima načrtovanih nastopov, naslednji turnir v njegovem koledarju je masters v Madridu, ki se začne 4. maja.

Danes pa bo torej veliki dan za švicarski tenis, pri čemer Federer v medsebojnih dvobojih vodi s kar 13:1. A pozor, Wawrinka je edino zmago, leta 2009, dosegel na pesku v – Monte Carlu.