Đoković-ekspres bliskovito v polfinale

Prvi teniški igralec sveta je v četrtfinalu mastersa v Miamiju s 6:3 in 6:3 odpravil 7. nosilca, Čeha Tomaša Berdycha.

Objavljeno
31. marec 2016 06.10
Posodobljeno
31. marec 2016 06.10
Key Biscayne Tennis
J. P.
J. P.

Miami - Očitno misli prvi teniški lopar sveta Novak Đoković skrajno resno glede že pete osvojitve močnega mastersa s šestmilijonskim nagradnim skladom v Miamiju v zadnjih šestih letih. Tudi v četrtfinalu ni namreč tekmecu oddal niti niza, na celotnem turnirju pa je trenutno ob pičlih 24 iger, potem ko je za vstop v polfinale po natanko stotih minutah neizenačenega dvoboja s 6:3 in 6:3 odpravil sedmopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha, ki je lahko le nemočno in odprtih ust spremljal tekmečev šov.

Za Srba je Berdych hvaležna tarča, saj ga je v 25. medsebojnem obračunu na kolena spravil že triindvajsetič, od tega desetič zapovrstjo. Nazadnje je bil Čeh po treh nizih uspešnejši v četrtfinalu mastersa v Rimu pred tremi leti. Sinoči ni imel niti najmanjših možnosti, saj je oddal že prvi dve igri na svoj začetni udarec, drugi niz pa je Đoković začel in končal z brejkom, potem ko je izkoristil tretjo zaključno žogo. Od desetih ponujenih priložnosti za brejk je izkoristil štiri, poraženec od treh eno. Zdaj »Noleta« v polfinalu čaka 15. nosilec, Belgijec David Goffin, medtem ko bo drugi par znan šele v noči na jutri.

Kerberjeva po bližnjici

Angelique Kerber je po izpadu Serene Williams prva favoritinja za lovoriko. Foto: Mike Ehrmann/AFP.


V ženski konkurenci je imela druga nosilka in po izpadu Serene Williams prva favoritinja, Nemka Angelique Kerber, še manj dela s četrtfinalno tekmico, Američanko Madison Keys, od katere je bila po zgolj 68 minutah igre mačke z mišjo boljša s 6:3 in 6:2, s čimer je zmagala še petič v petem medsebojnem obračunu, drugič zapored na ameriškem turnirju. Čeprav ni primazala niti enega asa, tekmica pa je štiri, se je vseeno brez težav dokopala do sedmih priložnosti za odvzem začetnega udarca Američanke in štiri tudi izkoristila, Keysova pa je bila iz dveh poskusov uspešna enkrat.

»Odlično. Madison je vselej nehvaležna tekmica, kar sem že občutila tudi na lastni koži, saj sva imeli v preteklosti že nekaj ostrih dvobojev. Vedela sem, da bom morala igrati optimalno, saj je bila Keysova zelo prepričljiva na nekaterih prejšnjih dvobojih na tem turnirju,« se je obračuna resno lotila Nemka, ki jo zdaj v polfinalu čaka še precej zahtevnejši zalogaj, Belorusinja Viktorija Azarenka, ki letos v Miamiju - podobno kot Đoković - sploh še ni oddala niza. Drugi rusko-švicarski polfinalni par je Svetlana Kuznjecova - Timea Bacsinszky.