Đoković in Nadal brez boja v finale Miamija

Japonec Kei Nišikori in Čeh Tomaš Berdych sta predala svoja polfinalna dvoboja.

Objavljeno
28. marec 2014 19.28
Posodobljeno
28. marec 2014 19.37
SPO-TEN-WTA-SONY-OPEN---DAY-12
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal sta se brez boja uvrstila v nedeljski finale mastersa v Miamiju.

Drugopostavljeni Đoković je v finale napredoval s predajo svojega japonskega nasprotnika Keija Nišikorija, ki je kot razlog navedel poškodbo dimelj:

»Sem razočaran, saj bi nastopil v polfinalu velikega turnirja, poleg tega pa sem dobro igral proti Grigorju Dimitrovu, Davidu Ferrerju in Rogerju Federerju. Na dvoboju s slednjim sem imel velike težave zaradi poškodbe, ki sem jo staknil na turnirju v Delray Beachu,« je povedal Nišikori, ki je na poti do polfinala izločil dva izmed petih najvišje postavljenih igralcev, v osmini finala je bil boljši od Španca Davida Ferrerja (4.), v četrtfinalu pa od Švicarja Rogerja Federerja (5.).

Novak Đoković je s tem še drugič na turnirju napredoval brez dvoboja, potem ko je Nemec Florian Mayer predal obračun tretjega kola: »Že večkrat sem napredoval brez obračuna, nisem pa prepričan, če se mi je to kdaj zgodilo dvakrat na istem turnirju. Z zmago v Indian Wellsu sem pridobil na samozavesti, igral sem veliko dvobojev in upam, da bo to poplačano,« je povedal Srb.

Nadal drugi finalist

V drugem polfinalu bi se morala pomerili prvopostavljeni Španec Rafael Nadal in sedmi nosilec, Čeh Tomaš Berdych, vendar je slednji odpovedal dvoboj zaradi vnetja črevesja.

»Okoli pol osmih zjutraj sem se zbudil z bolečinami v trebuhu. Zelo sem razočaran, da ne bom dobil priložnosti za nastop,« je pojasnil Berdych.

V finalu se bosta tako pomerila Rafael Nadal in Srb Novak Đoković, ki sta doslej igrala 39 dvobojev, statistika pa je na strani prvega igralca sveta (22:17).

 

Miami, polfinale ATP (5,649 milijona ameriških dolarjev)

Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nišikori (Jap/20) b. b.

Rafael Nadal (Špa/1) - Tomaš Berdych (Češ/7) b. b.