Đoković iz Toronta po olimpijsko zlato

Na teniškem mastersu v Torontu je Novak Đoković v finalu ugnal Keia Nišikorija.

Objavljeno
01. avgust 2016 08.17
Posodobljeno
01. avgust 2016 08.17
TEN-SPO-ROGERS-CUP-TORONTO---DAY-7
A. V., STA
A. V., STA

Toronto - Srb Novak Đoković je v finalu teniškega mastersa v Torontu s 6:3 in 7:5 prepričljivo premagal Japonca Keia Nišikorija in slavil 66. turnirsko zmago v karieri, sedmo letos in četrto v tem kanadskem mestu. Prvi igralec sveta je obenem svoje misli že usmeril na olimpijski turnir v Riu de Janeiru.

Đoković je po manj kot uri in pol ugnal najboljšega teniškega igralca Azije in pred OI dokazal izjemno formo. Po bronu na OI leta 2008 v Pekingu in četrtem mestu leta 2012 v Londonu, kjer je izgubil tekmo za bronasto kolajno z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, pa si v Riu želi še višje.

"OI so največji športni dogodek v svetu športa in že sama udeležba na njih je velik privilegij in velika čast, ki jo bom tretjič deležen po nastopih v Pekingu in Londonu. Ko sem doživel čast, da sem leta 2012 nosil zastavo svoje države, sem doživel edinstven in nepozaben dogodek. Tudi na letošnje igre gledam podobno, in, pošteno povedano, že to, da sem del vsega skupaj, je izredno. Toda nastopa sem bom lotil kot vsakega drugega. Olimpijskega turnirja se bom lotil na enak način kot druge, z istim načinom priprave in z enako rutino, ki jo sam in moja ekipa počnemo že leta in leta. Vsa te leta sem bil večinoma uspešen in upam, da bo tako tudi v Riu. V Torontu sem prikazal najboljše igre v polfinalu in finalu, kar je najpomembneje, in to bom skušal prenesti tudi na OI," je napovedal Đoković.

Finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nishikori (Jap/) 6:3, 7:5.