Đoković ob vrnitvi brez usmiljenja do prijatelja

Srb Novak Đoković se je po zmagi na OP Avstralije vrnil na turnirju v Dubaju in v 1. kolu ugnal rojaka Viktorja Troickega.

Objavljeno
26. februar 2013 17.29
Posodobljeno
26. februar 2013 17.29
TENNIS-ATP-DUBAI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dubaj - Številka ena na svetovni teniški lestvici Srb Novak Đoković se je po enomesečnem odmoru po zmagi na uvodnem grand slamu v sezoni v Melbournu vrnil na igrišča. Zmagovito je začel svoj pohod k ubranitvi naslova na turnirju ATP v Dubaju in v prvem kolu premagal rojaka Viktorja Troickega s 6:1 in 6:4.

Do vrstnika, dobrega prijatelja in kolega iz reprezentance za Davisov pokal, s katerim ej skupaj odraščal na igriščih v Beogradu, ni pokazal niti malo sočutja. Prvi nosilec je bil izjemno prepričljiv, ves čas narekoval igro, tako da je bilo kar težko verjeti, da že štiri tedne ni odigral dvoboja med posamezniki na ATP turneji. Napako si je privoščil le v drugem nizu, ko je izgubil igro na svoj servis. A je hitro nadoknadil izgubljeno in brez težav prišel do zmage.

»Prav zato, ker že nekaj časa nisem igral, sem bil še bolj osredotočen, odločen sem bil, da dobro začnem. Zares dobro sem igral v prvem nizu. Prebral sem njegove začetne udarce, bil sem agresiven pri vračanju. Zato moram biti zadovoljen s svojo predstavo in le želim si lahko, da bom v tem slogu nadaljeval,« je povedal Đoković, ki se bo v nadaljevanju pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom, 55. igralcem sveta.

Se tako zanj že začenja nov rekordni niz, kakršnega je uprizoril v letu 2011, ko je ostal neporažen v kar 43 zaporednih dvobojih. »Da, vsekakor si želim ponoviti niz. Toda ne obremenjujem se s tem in niti en spokušam biti boljši kot v letu 2011. Težko od sebe zahtevan nekaj, kar je morda nemogoče. Toda zavedam se, da mi je to enkrat že uspelo in to mi daje veliko samozavesti za vsak naslednji dvoboj,« je dejal.

Đokovića sicer bržkone prvi pravi test čaka v polfinalu, kjer se bi lahko srečal z Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Slednji je imel sicer veliko težav že v prvem kolu, saj je moral proti Ciperčanu marcosu Baghdatisu ubraniti kar štiri žogice za zmago, na koncu pa zmagal s 4:6, 6:4 in 7:6. Baghdatis je v zadnjem nizu pri izidu 4:5 in 15:40 že serviral za zmago, a bil nato premalo odločen in Argentincu pustil, da se je rešil iz zagate.

Presenetljivo se je v prvem kolu poslovil Francoz Jo-Wilfired Tsonga, ki ga je s 7:6 in 6:2 premagal rojak Michael Llodra.

Dubaj, ATP, 2 milijona USD, 1. kolo:

Novak Đoković (Srb/1) - Viktor Troicki (Srb) 6:1, 6:4

Juan Martin Del Potro (Arg/4) - Marcos Baghdatis (Cip) 4:6, 6:4, 7:6 (4);

Michael Llodra (Fra) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) 7:6 (3), 6:2;

Tobias Kamke (Nem) - Mihail Kukuškin (Kaz) 4:6, 6:4, 6:4;

Nikolaj Davidenko (Rus) - Janko Tipsarević (Srb/6) 6:0, 7:5;

Victor Hanescu (Rom) - Bernard Tomic (Avs) 3:2, predaja;

Marcel Granollers (Špa) - Albert Montanes (Špa) 6:3, 6:1;

Dmitrij Tursunov (Rus) - Jan Hajek (Češ) 4:6, 6:1, 6:2;

Tomaš Berdych (Češ/3) - Rajeev Ram (ZDA) 6:1, 6:3;