Đoković odpihnil rezervista z igrišča

Srbski teniški igralec se je brez poraza prebil v polfinale sklepnega turnirja sezone v Londonu.

Objavljeno
17. november 2016 16.01
Posodobljeno
17. november 2016 16.01
TENNIS-ATP/
J. P.
J. P.

London - Sklepni turnir moške teniške sezone, ki ga te dni gosti londonska O2 Arena, se bo iz skupinskega dela počasi prevesil v izločilne boje. Prvi polfinalist je postal drugi igralec sveta, Srb Novak Đoković, ki belgijski rezervi Davidu Goffinu, ki je zamenjal poškodovanega Francoza Gaëla Monfilsa, v tretjem kolu skupine Ivan Lendl ni pustil dihati in ga je po pičlih 70 minutah popolnoma neenakovredne igre odpravil z zelo gladkih 6:1 in 6:2, s čimer je zadržal nedotaknjenost na turnirju. V polfinalu mu bo nasproti stal drugouvrščeni iz skupine John McEnroe - Andy Murray, Stan Wawrinka ali Kei Nišikori.

Goffin je za 29-letnega Srba hvaležna stranka, saj se v petih medsebojnih obračunih še ni dokopal do zmage, odščipnil pa je en sam niz. Tokrat je bil »Nole« kar 82-odstotno uspešen v igri na svoj prvi servis, za nameček je izkoristil štiri od šestih priložnosti za brejk, medtem ko Belgijec edine ni. Zmagovalec je pred tem v Londonu na kolena že spravil Avstrijca Dominica Thiema in Kanadčana Miloša Raonića, ki sta se za drugo mesto v skupini in posledično preboj v polfinale med seboj udarila zvečer, s 7:6 (5) in 6:3 pa je bil uspešnejši Raonić.

Đoković si je sposodil sodnika

Odkar se je Đokoviću začel majati vodilni položaj na svetovni jakostni lestvici, je postal na igrišču tudi nekoliko bolj razdražen. Niti danes ni mogel iz svoje kože, sposodil si je glavnega sodnika, ki mu je izrekel opomin zaradi prekoračenega dovoljenega časa za izvedbo servisa. Med odmorom mu je Srb zabrusil: »Kako dolgo že sodiš? Očitno o tenisu nimaš pojma. Šel sem po brisačo, za nekaj sekund prekoračil čas in ti si me že opomnil. Se ti zdi to pošteno? Malenkostno zamudim prvič in zadnjič, pa že prejmem opomin.«