Đoković s Federerjem, Serena s Halepovo

Švicarski teniški veteran Roger Federer je v polfinalu mastersa v Cincinnatiju suvereno odpravil Andyja Murraya.

Objavljeno
23. avgust 2015 09.39
Posodobljeno
23. avgust 2015 09.39
SPO-TEN-WTA-WESTERN--SOUTHERN-OPEN---DAY-7
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Cincinnati - V finalu mastersa ATP z nagradnim skladom 3.826.655 ameriških dolarjev v Cincinnatiju bodo gledalci videli pravo teniško poslastico, saj si bosta na nasprotnih straneh mreže stala prva nosilca Novak Đoković in Roger Federer. Nekoliko več dela je imel v polfinalu Srb, ki je kljub slabšemu začetku po dveh urah in 21 minutah le strl odpor ukrajinskega kvalifikanta Aleksandra Dolgopolova (4:6, 7:6 (5), 6:2), medtem ko je Švicar nenadejano suvereno po uri in 38 minutah igre s 6:4 in 7:6 (6) odpravil Škota Andyja Murraya, ki je na svetovni jakostni lestvici sicer tik pred njim.

Otočan je resda primazal kar devet asov, pri čemer si ni privoščil niti ene dvojne napake, kar pa še vedno ni zadostovalo za dvanajsto zmago v 25. medsebojnem obračunu. Vseh zadnjih pet je dobil 34-letni Federer, ki je nazadnje Murrayu premoč priznal v polfinalu predlanskega Melbourna. Andy si ni - zanimivo - priigral niti ene priložnosti za brejk, medtem ko je Roger iz štirih poskusov izkoristil eno, v tretji igri uvodnega niza. Zdaj Švicarja, ki je najuspešnejši tekmovalec v zgodovini Cincinnatija, saj je dobil vseh šest finalnih dvobojev, tudi lanskega, čaka prvi lopar sveta, ki je dobil (zadnje) tri od štirih medsebojnih obračunov letos.

Tudi v ženskem finalu bo videti razburljiv dvoboj prve in tretje nosilke Serene Williams in Simone Halep, ki sta polfinalni tekmici dobesedno povozili. Američanka - še vedno ima poškodovan komolec - je štirinajstopostavljeni Ukrajinki Jelini Svitolini oddala sedem iger (6:4, 6:3), Romunka pa Srbkinji Jeleni Janković celo zgolj tri (6:1, 6:2). V dosedanjih sedmih medsebojnih dvobojih današnjih finalistk je Halepova zmagala zgolj dvakrat, pa še to enkrat brez boja.