Đoković tudi novo sezono pričel zmagovito

Novak Đoković je na turnirju v Abu Dhabiju v prvem dvoboju ugnal Gaela Monfilsa s 6:2, 4:6 in 6:2, sledi obračun s Federerjem.

Objavljeno
29. december 2011 18.05
Posodobljeno
29. december 2011 18.27
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Abu Dhabi - Manj kot tri tedne pred prvim grand slamom v novi teniški sezoni se je v Abu Dhabiju pričel ekshibicijski turnir, na katerem se merijo teniški asi Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djoković, David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga in Gael Monfils.

Srb je tudi novo sezono pričel zmagovito, saj je v uvodnem dvoboju ugnal Francoza Gaela Monfilsa 6:2, 4:6 in 6:2 in si zagotovil polfinalni obračun z Rogerjem Federerjem, ki je bil v prvem kolu prost.

»Užival sem na tej tekmi, saj sva se oba igralca zabavala. V sezoni namreč odigramo ogromno pomembnih turnirjev, zato je prijetno priti sem, kjer lahko uživamo v igri in se zabavamo skupaj z občinstvom,« je po dvoboju dejal Nole in dodal: »Resnično se že veselim obračuna s Federerjem, saj je igrati proti njemu vedno velik izziv.«

Rafa bo februarja počival in treniral

Uspešen je bil tudi Španec David Ferrer, ki je na prvem obračunu proti Jo-Wilfriedu Tsongaju izgubil prvi niz, a nato uspel pripraviti preobrat in prišel do zmage s 2:6, 7:6 in 6:2. V polfinalu bo tako na sporedu španski derbi, saj se bo Ferrer zoperstavil rojaku Rafaelu Nadalu, ki je bil v prvem krogu prav tako prost.

»Rafa« je danes tudi sporočil, da si bo februarja prihodnje leto vzel prosto, saj želi popolnoma okrevati po težavami z ramenom. »Še vedno nisem stoodstotno pripravljen. Po nastopu na OP Avstralije si bom moral vzeti mesec dni premora in se v miru pripraviti na novo sezono. V prihodnjem letu so namreč na sporedu tudi olimpijske igre, zato bo sezona še toliko bolj naporna,« je pojasnil španski matador.