Slovenska teniška igralka v finalu turnirja v Charlestonu

Andreja Klepač se je skupaj s Poljakinjo Magdo Linette prebila v zaključni dvoboj tekmovanja WTA v ZDA.
Fotografija: Andreja Klepač (na fotografiji) bo s Poljakinjo Magdo Linette igrala v finalu turnirja v Charlestonu. FOTO: Minas Panagiotakis/AFP
Odpri galerijo
Andreja Klepač (na fotografiji) bo s Poljakinjo Magdo Linette igrala v finalu turnirja v Charlestonu. FOTO: Minas Panagiotakis/AFP

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v konkurenci dvojic uvrstila v zaključni dvoboj teniškega turnirja v Charlestonu (z nagradnim skladom 888.636 dolarjev). Skupaj s Poljakinjo Magdo Linette sta se v polfinalu veselili zmage s 6:3 in 7:6 (6) nad švicarsko-ukrajinsko navezo Belinda Bencic-Anhelina Kalinina.

Andreja Klepač in Magda Linette sta imeli sicer v soboto zvečer dvojni spored na tekmovanju WTA v ameriški zvezni državi Južna Karolina, saj sta pred polfinalnim odigrali še četrtfinalni dvoboj, v katerem sta bili s 6:2 in 6:3 boljši od nemško-kitajskega para Viviane Heisen-Yifan Xu.

V obračunu za končno zmago na turnirju se bo slovensko-poljska dvojica, ki ima v Charlestonu status četrtih nosilk pomerila s ško-indijsko navezo Lucie Hradecka-Sania Mirza.

Med posameznicami se bosta v velikem finalu pomerili Tunizijka Ons Jabeur in Švicarka Belinda Bencic. Jabeurjeva, četrta nosilka, je v polfinalu z 2:6, 6:1 in 6:4 ugnala Američanko ruskega rodu Amando Anisimovo, desetopostavljena Švicarka pa je bila s 6:4 in 6:3 boljša od Rusinje Jekaterine Aleksandrove.

Komentarji: