Đoković in Ferrer finalista Abu Dhabija

Andy Murray je na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju vpisal prvo zmago po vrnitvi in premagal Stanislasa Wawrinko.

Objavljeno
27. december 2013 10.30
Posodobljeno
27. december 2013 10.49
Mideast Emirates Tennis
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Abu Dhabi - Prvi veliki finalni obračun tik pred novo teniško sezono bo v znamenju Srba Novaka Đokovića in Španca Davida Ferrerja, ki se bosta pomerila za naslov na ekshibicijskem turnirju v Abu Dhabiju.

Srbski teniški zvezdnik je v polfinalu premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 7:6 (5), 6:3, Ferrer pa je bil boljši od rojaka Rafaela Nadala s 6:4, 6:4.

Đoković je tako sodelovanje z Borisom Beckerjem, ki je njegov glavni trener od sredine decembra, začel z zmago na terenih teniškega centra v Abu Dabiju. V finalu, na sporedu bo v soboto ob 14. uri, pa se bo drugi igralec sveta pomeril s Ferrerjem, ki je nekoliko presenetljivo ugnal številko ena svetovnega tenisa Rafaela Nadala.

Đoković bo na tem tekmovanju, ki je nekakšen uvod v novo teniško leto, lovil tretjo zaporedno zmago.

Murrayju prva zmaga

Škotski tenisač Andy Murray je na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju premagal Švicarja Stanislasa Wawrinko s 6:3 in 6:4 ter osvojil peto mesto. Za Murraya je to prva zmaga po trimesečni odsotnosti zaradi operacije hrbta, zdaj pa se želi čim prej vrniti v tekmovalni ritem:

»Moji glavni namen v Abu Dhabiju je bil, da odigram nekaj pravih dvobojev in zadovoljen sem, da sem se pomeril z dvema vrhunskima tenisačema. Dobro se počutim, vendar vsak povratnik po poškodbi potrebuje čim več dvobojev, zlasti po trimesečni odsotnosti,« je povedal Škot, ki bo s svojimi nastopi nadaljeval konec meseca na turnirju v Dohi.


Rezultati turnirja v Abu Dhabiju

Polfinale

David Ferrer (Špa) - Rafael Nadal (Špa) 6:4, 6:4.

Novak Đoković (Srb) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 7:6 (5), 6:3;

 

Za 5. mesto

Andy Murray (VB) - Stanislas Wawrinka (Pol) 6:3, 6:4.