Avstralci so pripravljeni za polfinale vzeti Tomića nazaj

V avstralski teniški reprezentanci še razmišljajo, koga postaviti za kapetana, bo to postal Lleyton Hewitt?

Objavljeno
21. julij 2015 11.15
TENNIS-WIMBLEDON/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sydney - Avstralski teniški veteran Lleyton Hewitt je bil minuli konec tedna v četrtfinalu Davisovega pokala ključni mož za zmago nad Kazahstanom in tudi za preboj v polfinalni boj z Veliko Britanijo, ki bo na sporedu od 18. do 20. septembra. Toda Hewitt je napovedal tekmovalno upokojitev, že kmalu naj bi postal kapetan reprezentance in na tem mestu nasledil Pata Rafterja; njegov začasni naslednik je trenutno Wally Masur.

Zdaj se je zveza naenkrat odločila, da bo objavila razpis. Zanimanje za ta položaj sta že izrazila tudi Pat Cash in Paul McNamee. Hewitt je sicer šele 279. igralec na svetovni lestvici, a s svojimi bogatimi izkušnjami je pomemben člen reprezentance. Proti Kazahstanu prvi dan ni igral, nato pa je bil dvakratni zmagovalec turnirjev za grand slam uspešen tako v igri dvojic kot tudi zadnji dan prav v zadnjem dvoboju med posamezniki.

Vodstvo avstralske zveze pa se je pred polfinalnim obračunom pripravljeno skleniti premirje z mladim Bernardom Tomićem, trenutno najboljšim Avstralcem, ki pa so ga zaradi kritik vodstva reprezentance izključili iz ekipe. Poleg tega se je nedavno znašel v novih težavah - policija v Miamiju ga je aretirala, ker se je s prijatelji preglasno zabaval. Kot so sporočili, so se vseeno pripravljeni pogovoriti z njim, vendarle ga bodo na igrišču krvavo potrebovali.