Becker: Dokler bo Federer igral, si zasluži spoštovanje

Nemški teniški zvezdnik Boris Becker meni, da je Roger Federer z menjavo trenerja nakazal, da se še ne bo vdal.

Objavljeno
17. oktober 2013 12.53
APTOPIX China Shanghai Tennis Masters
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Nekdaji nemški teniški igralec Boris Becker je pozdravil potezo Švicarja Rogerja Federerja, ki se je po nizu porazov v svoji daleč najslabši sezoni odločil zamenjati trenerja Paula Annaconeja. Becker meni, da je to dokaz, da Federer še vedno ima željo in motivacijo za nadaljevanje.

»Lahko bi mirno odkorakal v pokoj s Paulom vred, a očitno v njem še gori želja,« je dejal nemški zvezdnik, zmagovalec šestih turnirjev za grand slam, ki je tudi prepričan, da se lahko švicarski as še vrne na zmagovalna pota, četudi se ta čas očitno ni več sposoben držati v vrhu.

»On najbolje med vsemi ve, da je bil pri 25 letih veliko boljši igralec, kot je danes. Najbrž prvega mesta na lestvici res ne more več doseči, a še vedno je zelo dober na hitrih podlagah,« je Becker napovedal, da bo imel zelo dobre možnosti na zaključnem mastersu v Londonu. Če se bo tja seveda uvrstil. Za zdaj je sedmi med najboljšo osmerico, a le zaradi odpovedi poškodovanega Andyja Murrayja. Na dober razplet mora upati še na dvoranskih turnirjih v Baslu in Parizu, da si dokončno zagotovi nastop.

Prav domači teren bi moral ranjenemu Švicarju močno ustrezati. Doslej je ta turnir osvojil že petkrat, podlaga pa je zelo podobna tisti, na kateri bodo najboljši igrali v Londonu. Z zmago ali uvrstitvijo v finale bi že dobil tudi vozovnico za areno O2, kjer pa lahko po Beckerjevem mnenju tudi zmaga.

Vseeno je Nemec priznal, da je s težavo spremljal Federerjeve obupane poskuse, da se vrne med najboljše. »Sem njegov največji navijač, ni prijetno videti, ko izgubi v drugem ali tretjem kolu turnirja za grand slam. Igral bo, kolikor dolgo bo želel, do tedaj si zasluži vso spoštovanje. Še vedno rad igra in potuje, in ne pozabimo, še vedno je njegov prispevek tenisu ogromen,« je zaključil Becker.