Bedene pred zadnjo oviro kvalifikacij v Wimbledonu

Slovenska tenisačica Tadeja Majerič je v prvem krogu kvalifikacij izgubila proti Nemki Lauri Siegemund z 2:6 in 2:6.

Objavljeno
17. junij 2014 14.05
Posodobljeno
17. junij 2014 14.22
tre_TADEJA MAJERIC
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

London - Slovenska tenisačica Tadeja Majerič je hitro ostala brez nastopa na glavnem turnirju v Wimbledonu, saj jo je v prvem krogu kvalifikacij premagala Nemka Laura Siegemund s 6:2 in 6:2.

23-letna Mariborčanka se je v prvi igri dobro zoperstavila svoji nasprotnici in si priigrala tri brejk priložnosti, vendar pa ni izkoristila niti ene. To se je Majeričevi maščevalo, saj je v drugi igri izgubila svoj servis in po treh igrah zaostajala z 0:3, nato pa ji je Nemka v prvem nizu še dvakrat odvzela servis, najprej za vodstvo s 5:1, tretjič pa v osmi igri, po kateri je dobila niz s 6:2.

Razmerje moči se v drugem nizu ni spremenilo. Majeričeva je svoji nasprotnici sledila do četrte igre, ko je ponovno izgubila svojo servisno igro in zaostajala z 1:3. Mariborčanka je imela pri zaostanku z 2:4 novo brejk priložnost, s katero bi se še lahko vrnila v dvoboj, vendar pa je bila znova neuspešna in je za konec v osmi igri znova izgubila servisno igro. Dvoboj je trajal 61 minut.

Bolj uspešen je bil popoldne Aljaž Bedene, ki se je prebil v zadnje sito kvalifikacij. V drugem kolu je s 6:2 in 6:4 premagal Argentinca Martina Alunda. V tretjem kolu se bo Ljubljančan, živeč v Londonu, za uvrstitev v glavni del turnirja pomeril z devetim nosilcem kvalifikacij, Američanom Denisom Kudlo.

 

Wimbledon, kvalifikacije, WTA, 1. kolo:

Laura Siegemund (Nem) - Tadeja Majerič (Slo) 6:2, 6:2.

Wimbledon, kvalifikacije, ATP, 2. kolo

Aljaž Bedene (Slo) - Martin Alund (Arg) 6:2, 6:4.