Bouchardova menja trenerja

Mlada in obetavna kanadska tenisačica Eugenie Bouchard po osmih letih išče novega trenerja.

Objavljeno
25. november 2014 17.52
TENNIS-WTA-SIN
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Montreal - Obetavna kanadska teniška igralka Eugenie Bouchard se je razšla s trenerjem Nickom Savianom, s katerim je sodelovala vse od svojega dvanajstega leta starosti. V tem času se je povzpela med najboljše tenisačice na svetu, saj trenutno zaseda sedmo mesto na teniški lestvici WTA. Do prekinitve sodelovanja je, kot zatrjujeta oba, prišlo sporazumno.

»Ni bilo nikakršnega spora, vedno pride čas, ko se ugotovi, da je za razvoj igralca potrebna sprememba. Zdaj lahko rečem, da sem izredno ponosen na to, kar sva skupaj naredila. Pot od nadarjene in ambiciozne 12-letnice do pete igralke sveta, na kateri sem ji pomagal, je bila nekaj izjemnega,« je v sporočilu za javnost zapisal Saviano, ki konkretnejšega razloga za razhod kljub temu ni navedel.

Dvajsetletna Bouchardova se je v letošnji sezoni uvrstila v finale turnirja v Wimbledonu, a tam morala priznati premoč Čehinji Petri Kvitovi. Še pred tem je nastopila tudi v polfinalih turnirjev za grand slam v Melbournu in Parizu, novo sezono pa bo začela na Hopmanovem pokalu. V Perthu bo skupaj z Milošem Raonićem zastopala reprezentanco Kanade.