Brez Kaje Juvan v Bratislavi

Selektor Kraševec objavil seznam igralk za obračun s Slovakinjami v pokalu BJK.
Fotografija: Kaja Juvan zaradi slabega počutja tokrat ne bo pomagala slovenski reprezentanci. FOTO: Anthony Wallace/AFP
Odpri galerijo
Kaja Juvan zaradi slabega počutja tokrat ne bo pomagala slovenski reprezentanci. FOTO: Anthony Wallace/AFP

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo čez en mesec nastopila v finalu kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Slovenija bo igrala s Slovaško, selektor Andrej Kraševec pa je objavil spisek igralk, na katere računa v Bratislavi. Na njem zaradi slabšega počutja ni Kaje Juvan.

V reprezentanci so tako Tamara Zidanšek (117. na lestvici WTA), Veronika Erjavec (188. WTA), Pia Lovrič (531. WTA), Nina Potočnik (632. WTA) in Ela Nala Milić (774. WTA).

Dvoboj bo 12. in 13. aprila potekal v Bratislavi, v primeru zmage pa bo Slovenija še drugo leto zaporedoma igrala na zaključnem turnirju. Lani so Slovenke nastopile v polfinalu, kar je bil največji uspeh slovenskega ekipnega tenisa. Od Slovenije je bila nato boljša Italija, ki je v finalu izgubila s Kanado.

Na Slovaškem ne bo nastopila Kaja Juvan, ki zaradi slabšega počutja v zadnjem času ne igra. »Kajo bomo zelo pogrešali, saj je bila redna članica ekipe od leta 2017 naprej. Priigrala nam je številne pomembne zmage, njen odnos do reprezentance je bil vedno nekaj posebnega,« je dejal Kraševec.

»A me njena odsotnost ne skrbi, imamo dobro ekipo, ki se lahko še drugo leto zaporedoma uvrsti na zaključni turnir. Vsi se dobro spominjamo, kako uspešni smo bili v letu 2023. Zavedamo se, da imamo lepo priložnost za nov nastop med elito,« je dodal.

Cilje pred obračunom s Slovakinjami, te imajo v prvi stoterici eno igralko, in sicer Anno Karolino Schmiedlovo (69.), bodo v slovenskem taboru podrobneje razkrili na novinarski konferenci 5. aprila.

Komentarji: