Del Potro in Federer za lovoriko Basla

Švicar Roger Federer in Argentinec Juan Martin del Potro sta se uvrstila v finale turnirja v Baslu.

Objavljeno
26. oktober 2013 23.32
Switzerland Tennis Swiss Indoors
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Basel - Argentinski branilec naslova Juan Martin del Potro in Švicar Roger Federer sta se še drugo leto zapored uvrstila v finale ATP turnirja v Baslu.

Prvopostavljeni Argentinec je po treh nizih premagal Francoza Edouarda Rogerja Vasselina (6:4, 4:6, 6:2) in bo jutri poskušal osvojiti svojo četrto letošnjo lovoriko.

»Jutri bom moral igrati zelo dobro, saj bo moj nasprotnik Roger Federer. Je domačin in zelo dobro pozna tukajšnje igrišče, saj je turnir dobil petkrat. Nova zmaga bi mu prinesla tudi uvrstitev na zaključni turnir, sam pa bom moral igrati bolje kot danes, če mu bom želel prekrižati načrte,« je dejal Del Potrto.

Federer še 12. zapored na sklepnem turnirju?

Roger Federer se je za uvrstitev v finale moral zelo potruditi, saj je Kanadčana Vaseka Pospišila premagal šele po 160 minutah (6:4, 6:7, 7:5).

Švicarjev naslednji cilj je zmaga v jutrišnjem finalu, s čimer bi se 12. zapored uvrstil na sklepni turnir sezone. Federer je na dosedanjih 17 dvobojih z Del Potrom zmagal kar 13-krat, vendar je zadnja dva obračuna dobil Argentinec.

Jutri se bo končal tudi turnir v Valencii, kjer sta se v finale uvrstila prvopostavljeni Španec David Ferrer in Rus Mihail Južni.

 

Basel, polfinale ATP (1.445 milijona evrov)

Juan Martin del Potro (Arg/1) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 6:4, 4:6, 6:2;

Roger Federer (Švi/3) - Vasek Pospišil (Kan) 6:3, 6:7 (3), 7:5.

 

Valencia, polfinale ATP (1.496 milijona evrov)

Mihail Južni (Rus) - Dimitrij Tursunov (Rus) 6:2, 6:4;

David Ferrer (Špa/1) - Nicolas Almagro (Špa/3) 6:2, 6:3.