Deveti nosilec previsoka ovira za Rolo

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Rola je v 2. kolu Winston Salema pokleknil pred Yen-Hsun Lujem.

Objavljeno
20. avgust 2014 09.13
TENIS Slovenija - Izrael
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Raleigh - Na močnem teniškem turnirju ATP z nagradnim skladom 598.260 ameriških dolarjev v Winston Salemu se je poslovil še drugi slovenski predstavnik. Po poti Blaža Kavčiča, ki je uvodoma pokleknil pred Francozom Nicolasom Mahutom, je moral tudi naš najvišje rangirani lopar Blaž Rola. Potem ko je Ptujčan uvodoma odpravil domačega kvalifikanta Wayna Odesnika, je v drugem kolu naletel na previsoko oviro, devetopostavljenega Tajvanca Yen-Hsun Luja, ki je na svetovni lestvici kar petdeset mest višje (38/88), v prvem medsebojnem obračunu pa je bil po uri in 27 minutah igre boljši s 6:4 in 7:5.

Rola je resda primazal kar deset asov, a si ob tem privoščil tudi kar sedem dvojnih napak, medtem ko Tajvanec le eno ob sedmih neubranljivih servisih. Zmagovalec je bil kar 89-odstotno uspešen na svoj prvi začetni udarec in 76-odstotno na drugega, v osmih poskusih pa je izkoristil dve žogici za brejk, medtem ko 23-letni Blaž edine ni. Ptujčan je v drugem nizu celo vodil s 5:4, a je izkušenejši tekmec tedaj stvari vzel v svoje roke in dvoboj rutinirano spravil pod streho, zdaj pa ga v osmini finala čaka dvoboj z osmim nosilcem, Špancem Marcelom Granollersom.

Medtem pa se bo prvi slovenski as v miru pripravljal na skorajšnji zadnji veliki slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, na katerem je neposredno uvrščen v glavni žreb.