Đoković ni hotel obiskati zdravnika

Novak Đoković je imel večer pred polfinalom z Jannikom Sinnerjem visoko vročino, vendar ni želel delati drame.
Fotografija: Novak Đoković ni ubranil naslova v Melbournu. FOTO: aeed Khan /AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković ni ubranil naslova v Melbournu. FOTO: aeed Khan /AFP

Srbski teniški as Novak Đoković je v polfinalu OP Avstralije odigral, kot se je izrazil, »najslabši dvoboj na turnirjih za grand slam v karieri«, proti kasnejšemu zmagovalcu Janniku Sinnerju ni imel niti ene žogice za odvzem servisa in je v Melbournu doživel prvi poraz po 33 dvobojih in šestih letih.

Kot se je izvedelo, ni šlo zgolj za »slab dan v službi«, številko 1 in desetkratnega šampiona v deželi tam spodaj je namreč zdelala bolezen in mu pobrala veliko moči.

»Nole se je že pred OP Avstralije boril s prehladom in gripo, večer pred tekmo pa se je vrnila viroza in je imel visoko vročino. Zelo slabo se je počutil. Toda ni želel k zdravniku, ker se je bal, da bodo mediji iz tega naredili veliko zgodbo,« je v podkastu Reketiranje razkril srbski novinar Luka Nikolić

Novaka Đokovića je izdalo zdravje. FOTO: Edgar Su/Reuters
Novaka Đokovića je izdalo zdravje. FOTO: Edgar Su/Reuters

»Zgodilo se mu je nekaj podobnega kot Alexandru Zverevu. Bil je bolan tri tedne, ko je kazalo bolje, pa ga je spet nekaj zagrabilo,« je dodal Nikolić. Đoković, dobitnik rekordnih 24 turnirjev za grand slam, je v začetnih partijah prvega turnirja za veliki slam pogosto pihal v robček in priznal, da se ga nekaj loteva.

Preberite še:

Komentarji: