Đoković odločno koraka četrti šanghajski lovoriki naproti (VIDEO)

Srbski teniški igralec se je Italijanu Marcu Cecchinatu maščeval za poraz v četrtfinalu letošnjega Roland Garrosa.
Fotografija: Novak Đoković ni v drugem nizu oddal niti igre. FOTO: Aly Song/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković ni v drugem nizu oddal niti igre. FOTO: Aly Song/Reuters

Šanghaj – Drugopostavljeni srbski teniški as Novak Đoković se je brez pretiranega naprezanja prebil v četrtfinale mastersa z nagradnim skladom 7.086.700 ameriških dolarjev v Šanghaju. Tudi v svojem drugem dvoboju na turnirju tekmecu ni oddal niza, od 16. nosilca, Italijana Marca Cecchinata, je bil po zgolj 70 minutah neizenačene igre prepričljivo boljši s 6:4 in 6:0, s čimer se mu je na najlepši možen način maščeval za boleč poraz v četrtfinalu letošnjega Roland Garrosa. Nole je bil brezmadežen pri začetnem udarcu, saj je pritisnil sedem asov in si ni ob tem privoščil niti ene dvojne napake, obenem je izkoristil štiri od kar enajstih priložnosti za brejk, medtem ko ni tekmec nobene od dveh.


V četrtfinalu z Andersonom


Đoković sicer na šanghajskem mastersu lovi že četrto lovoriko, po letih 2012, 2013 in 2015, s čimer bi postal najuspešnejši igralec na turnirju, trenutno je še poravnan s Škotom Anddyjem Murrayem. Letos bo njegov četrtfinalni tekmec sedmi nosilec, Južnoafričan Kevin Anderson, ki je imel nekaj več dela, da je s 6:4 in 7:6 (1) odpravil desetopostavljenega Grka Stefanosa Tsitsipasa, ki je bil boljši v obeh prejšnjih letošnjih medsebojnih obračunih. V drugem že znanem četrtfinalnem paru se bosta udarila četrti in enajsti nosilec, Nemec Alexander Zverev in Britanec Kyle Edmund, ki na letošnjem turnirju ravno tako še nista oddala niti niza.


Dalilino slovo


Na turnirju WTA z nagradnim skladom pol milijona ameriških dolarjev v Hongkongu pa je slovenska zastopnica Dalila Jakupovič izpadla v četrtfinalu dvojic. Po uri in 17 minutah igre jo je v navezi s Čehinjo Renato Voracovo s 7:6 (3) in 6:1 odpravila ukrajinsko-avstralska kombinacija Nadija Kičenok in Anastazija Rodjonova. Poraženki sta imeli svoje priložnosti predvsem v prvem nizu, a jih nista znali unovčiti. Vodili sta že s 4:2 in imeli po tretjem brejku in vodstvu s 6:5 igro na svoj začetni udarec, česar pa nista izkoristili. Poznejši zmagovalki sta s četrto brejk-žogico izenačili, odtlej pa povsem zagospodarili na igrišču, drugi niz je bil zgolj formalnost.

Preberite še:

Komentarji: