Federer v Londonu le še korak od polfinala, Murray ohranil upe

Na finalnem turnirju ATP je v skupini B Roger Federer premagal Keija Nišikorija, Andy Murray pa Miloša Raonića.

Objavljeno
11. november 2014 17.46
Britain Tennis ATP Finals
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu je na odlični poti v polfinale Švicar Roger Federer. Tudi drugi dvoboj v skupini B je dobil brez večjih težav - po 69 minutah je s 6:3 in 6:2 je premagal Japonca Keija Nišikorija. V večernem dvoboju je ljubljenec domačega občinstva Andy Murray s 6:3 in 7:5 premagal Kanadčana Miloša Raonića.

To je bila za Švicarja že 70. zmaga v tem letu, v katerem je sicer osvojil pet turnirjev, še vedno je tudi v igri, da leto konča kot št. 1 na svetovni teniški lestvici. V Londonu sicer napada že svoj sedmi naslov na zaključnih turnirjih. S 33 leti je Federer tudi najstarejši igralec, ki se je kvalificiral na zaključni turnir, to mu je uspelo že 13. zapored. Vendar pa na igrišču očitno leta niso nikakršna ovira, tako Raonića kot Nišikorija je premagal brez izgubljenega niza in ima zato toliko boljše možnosti, da konča na vrhu skupine, s čimer bi se v polfinalu izognil Srbu Novaku Đokoviću. A pred tem mora v četrtek še premagati Murraya.

Nišikori je v dvoboju naredil 30 neizsiljenih napak in si tako sam pokvaril možnosti za napredovanje. »Keija poznam, odkar je bil star 17 let, zato dobro vem, kakšen talent je. Čaka ga še lepa prihodnost, zato sem vesel, da sem igral tako kot sem. Zdaj se že veselim obračuna z Andyjem, s katerim sem prav tako že odigral nekaj odličnih tekem,« je povedal Švicar in še dodal, da si bo poskusil ogledati Murrayev dvoboj z Raonićem. »A nič ne garantiram, saj veste, imam otroke in jih tedaj ravno dajem spat.«

A zagotovo je Federer podrobno spremljal dvoboj Škota in Kanadčana. Če bi namreč zmagal slednji, bi imel Švicar že predčasno zagotovljeno mesto v polfinalu. Upanje nanj je z zmago ohranil Murray, ki bi v primeru poraza danes lahko že pozabil na dvoboje najboljše četverice. Tako kot lahko po dveh porazih Raonić. »V nedeljo nisem bil pravi, a danes sem prave udarce uporabil v pravem trenutku. Poleg tega niti MIloš ni serviral tako dobro kot ponavadi in to mi je pomagalo,« je povedal Škot, ki se zdaj že veseli srečanja s Federerjem.

Finale ATP, London, 2. kolo:

Skupina B:

Roger Federer (Švi/2) - Kei Nišikori (Jap/4) 6:3, 6:2.

Andy Murray (VB/6) - Miloš Raonić (Kan/8) 6:3, 7:5