Slovakinje prepričljivo vodijo proti Slovenkam

Naši teniški igralki sta izgubili uvodni partiji pokala BJK v Bratislavi.
Fotografija: Ženska teniška reprezentanca Slovenije po uvodnem dnevu v Bratislavi zaostaja z 0:2. FOTO: Tenis Slovenija
Odpri galerijo
Ženska teniška reprezentanca Slovenije po uvodnem dnevu v Bratislavi zaostaja z 0:2. FOTO: Tenis Slovenija

Slovenska ženska teniška reprezentanca po prvem dvoboju kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King proti Slovaški zaostaja z 0:2. Ela Nala Milić je klonila pred Anno Karolino Schmiedlovo s 4:6 in 3:6, Viktoria Hrančakova pa je bila boljša od Veronike Erjavec (6:1, 5:7 in 6:3).

Slovakinje za napredovanje na zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc v pokalu BJK, v katerem se je Slovenija lani v Sevilli prebila do polfinala, potrebujejo še eno točko iz preostalih treh sobotnih dvobojev.

Jutri bo ob 12. uri najprej na sporedu obračun prvorangiranih igralk Anne Karoline Schmiedlove in Veronike Erjavec. Če si bodo Slovakinje zagotovile tretjo točko, bo sledila zgolj revijalna tekma dvojic, ob zmagi Veronike Erjavec pa bo še eno priložnost verjetno dobila 18-letna Ela Nala Milić.

Zmagovalna reprezentanca bo napredovala na finalni turnir v Sevillo, kjer je Slovenija lani novembra igrala v polfinalu, poraženke pa konec sezone čaka boj za obstanek med svetovno elito pokala BJK.

Slovenija v Bratislavi nastopa brez dveh najboljših igralk, Kaje Juvan in Tamare Zidanšek, tako da ima Slovaška tri igralke višjeuvrščene na lestvici WTA od najboljše Slovenke. Veronika Erjavec je 203. na svetu, Viktorija Hrunčakova pa 146.

V prvem dvoboju je bila razlika na papirju oziroma lestvici še precej višja. Anna Karolina Schmiedlova zaseda 68. mesto, 18-letna Ela Nala Milić pa 812.

Komentarji: