Več kot triurni triler Murrayu

Britanec Andy Murray je v finalu turnirja ATP v Valencii po 3 urah in 23 minutah s 3:6, 7:6 in 7:6 premagal Španca Tommyja Robreda.

Objavljeno
26. oktober 2014 17.10
TENNIS-MEN/SHANGHAI
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Valencia - Andy Murray je dosegel eno najtežje prigaranih zmag v svoji karieri, potem ko je v finalu turnirja ATP v Valencii po treh urah in triindvajsetih minutah premagal Španca Tommyja Robreda z rezultatom 3:6, 7:6 (7) in 7:6 (8). Murray je na Pirenejskem polotoku dosegel svojo 31. turnirsko zmago ter tretjo v tej sezoni.

Prvi niz je dobil Robredo, ki je Škotu odvzel servis v sedmi igri in niz kljub kasnejšim petim priložnostim za odvzem servisa Murraya do konca pripeljal v svojo korist. Še precej bolj napeto in izenačeno pa je bilo nadaljevanje. Tako drugi kot tretji niz sta šla namreč v podaljšano igro, obakrat pa je bil v zaključku močnejši in uspešnejši 27-letni Škot. V podaljšani igri drugega niza je po številnih mini brejkih ter dveh priložnostih Robreda za zmago svojo prvo set žogico izkoristil Murray in skupni izid izenačil na ena.

V tretjem nizu je bilo vroče najprej pri rezultatu 5:4, ko je serviral Robredo in ponudil Murrayu prvo žogico za zmago, a je ta ni izkoristil, tako da se je igralcema znova obetala podaljšana igra. V njej je Katalonec zapravil kar tri žogice za zmago, Škot pa izkoristil svojo drugo in se po pravem maratonu zasluženo zgrudil na tla in razveselil zmage.

Federerju lovorika v Baslu

Eden najboljših tenisačev v zgodovini Roger Federer je pred domačimi gledalci v Baslu še šestič dvignil pokal za zmagovalca turnirja z nagradnim skladom 1,92 milijona evrov. Švicar je v finalu relativno zlahka premagal 23-letnega Belgijca Davida Goffina s 6:2 in 6:2.

Deset let starejši Federer, trenutno sicer drugi na lestvici ATP, je za zmago nad 28. igralcem sveta potreboval vsega 52 minut. S tem se je veselil že svoje 82. turnirske zmage in pete v tej sezoni. To je bil zanj že enajsti finale v njegovem rodnem mestu, z zmago pa je najavil tudi kandidaturo, da leto zaključi na prvem mestu svetovne lestvice, kjer trenutno kraljuje Novak Đoković.

 

Basel, ATP (1,92 milijona evrov)

Finale

Roger Federer (Švi/1) - David Goffin (Bel/7) 6:2, 6:2

 

Valencia, ATP (1,61 milijona evrov):

Finale

Andy Murray (VBr/3) - Tommy Robredo (Špa) 3:6, 7:6 (7), 7:6 (8)