Nadal se ni oziral na obtožbe in ugnal Fisha

Nekdanji francoski teniški igralec Yannick Noah je Rafaela Nadala obtožil zlorabe prepovedanih sredstev.

Objavljeno
20. november 2011 17.09
Posodobljeno
20. november 2011 17.09
R. T., D. O., Delo.si
R. T., D. O., Delo.si

London - Švicarski teniški igralec Roger Federer je zaključni turnir ATP v Londonu z denarnim skladom 5,9 milijona evrov začel z zmago. V prvi tekmi skupine B je s 6:2, 2:6 in 6:4 premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Turnir v O2 areni je zmagoviti pričel tudi Rafael Nadal, ki je ugnal Američana Mardyja Fisha s 6:2, 3:6 in 7:6 (3).

Federer, petkratni zmagovalec zaključnega turnirja najboljše osmerice, je v London prišel z 12 zaporednimi zmagami in lovorikama iz Basla in Pariza. S Tsongajem sta se pomerila v finalu Pariza, nove zmage pa se je tudi tokrat veselil Švicar, piše STA.

Prvi niz je Federer dobil po le 21 minutah igre in vse je kazalo na hitro zmago Švicarja. Tsonga je nato v drugem nizu izenačil, a nato mu v zadnjem nizu ni uspelo ponoviti dobrih iger in švicarski šampion je dobil še zadnji niz. Po 90 minutah igre je tako vknjižil prvo zmago na letošnjem zaključnem turnirju, na katerem sicer nastopa desetič zapored.

Noah obtožil Nadala jemanja prepovedanih sredstev

Rafael Nadal v obračunu z Fishom ni bil najbolj razpoložen, bržkone je k temu pripomogla tudi obtožba nekdanjega znanega francoskega igralca in »zabavljača« Yannicka Noaha, sicer zmagovalca odprtega prvenstva Francije iz leta 1983, ki je Španca v svoji nedeljski kolumni za francoski časnik Le Monde obtožil zlorabe prepovedanih sredstev.

»Ta fant si ne zasluži prostora v časniku. Vse, kar je zapisal, je popolnoma neumno,« je v zvezi s kolumno nekdanjega francoskega teniškega asa dejal Nadal, ki je uvodni niz proti Fishu dobil gladko s 6:2, v nadaljevanju pa je malce popustil. Fish je to izkoristil, najprej je izid v nizih izenačil, v odločilnem tretjem pa je odločitev o zmagovalcu padla šele v podaljšani igri. Nadal je Fishu dovolil, da je osvojil le tri točke.

Kot še piše STA, bosta danes na sporedu dva dvoboja v skupini A: Andy Murray (VBr) - David Ferrer (Špa) in Novak Đoković (Srb) - Tomaš Berdych (Češ).