Finale pred finalom v Monte Carlu: Đoković vs. Nadal

V četrtfinalu Monte Carla je Novak Đoković premagal Marina Čilića, Rafael Nadal pa rojaka Davida Ferrerja.

Objavljeno
17. april 2015 08.15
Posodobljeno
17. april 2015 12.58
TENNIS-MEN/MONTE-CARLO
G. L., Š. Ro., Delo.si
G. L., Š. Ro., Delo.si

Monte Carlo - V polfinalu mastersa ATP v Monte Carlu bo na sporedu teniška klasika med Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Rafaelom Nadalom. Đoković je v četrtfinalu premagal Hrvata Marina Čilića s 6:0 in 6:3, Nadal pa je za zmago nad rojakom Davidom Ferrerjem potreboval tri nize, preden je zmagal s 6:4, 5:7 in 6:2.

Srb je svojega dobrega prijatelja v njunem dvanajstem medsebojnem dvoboju premagal še dvanajstič. Prvopostavljeni igralec uvodnega peščenega turnirja v sezoni je hrvaškega tekmeca, sicer osmega nosilca turnirja, premagal po uri in sedmih minutah, na zanesljiv razplet pa je namignil že v prvem nizu. V njem je Čiliću zavezal kravato, delo pa dokončal v drugem nizu, v katerem je povratniku na teniška igrišča prepustil tri igre.

V španskem obračunu je Nadal po dobljenem prvem nizu v drugem že imel break prednosti in vodil s 3:0, nato pa pri 5:4 serviral za zmago. Toda Ferrerju je uspel preobrat in zmaga v drugem nizu. Nadal je nato v odločilnem nizu zaigral veliko bolj odločno, po dveh urah in 45 minutah pa si je zagotovil mesto v polfinalu.

Đoković in Nadal se bosta pomerila že 43., statistika je za zdaj na strani Španca (23:19), ki je dobil tudi njun zadnji obračun - v finalu OP Francije 2014. V Monte Carlu sta se doslej pomerila trikrat, vselej v finalu, Đoković je bil bil boljši leta 2013, osemkratni zmagovalec tega turnirja pa v letih 2009 in 2012.

Drugi polfinalni par sestavljata Gael Monfils in Tomaš Berdych.

Monfils gladko, Berdych brez boja

Še bolj zanesljivo v prid zmagovalcev, predvsem pa hitreje sta se končala prva četrtfinalna obračuna današnjega dne. Šesti nosilec turnirja Čeh Tomaš Berdych je za uspeh proti četrtopostavljenemu Milošu Raoniću potreboval zgolj dobre pol ure, saj je Kanadčan ob zaostanku z 2:5 v prvem nizu dvoboj predal. Zelo prepričljiv je bil tudi Francoz Gael Monfils, ki je s 6:1 in 6:3 izločil Bolgara Grigorja Dimitrova.

Štirinajsti nosilec turnirja v kneževini je za zmago nad pet mest višje postavljenim Bolgarom potreboval le 58 minut. Osemnajsti igralec sveta je enajstega z lestvice ATP nadigral v vseh pogledih in mu niti za trenutek ni prepustil misli o zmagi. Francoz je v prvem nizu nasprotniku že na samem začetku odvzel servis, nato pa še dva in Dimitrovu v 23 minutah igre prepustil eno samo točko. Razmerje ni bilo posebej drugačno niti v drugem nizu, v katerem je Monfils tekmecu dovolil osvojiti tri točke in ga brez večjih težav premagal v skupno manj kot uri igre.

 

Izidi, Monte Carlo, masters ATP (3,83 milijona evrov), četrtfinale

Tomaš Berdych (Češ/6)- Miloš Raonić (Kan/4) 5:2, predaja

Gael Monfils (Fra/14) - Grigor Dimitrov (Bol/9) 6:1, 6:3

Novak Đoković (Srb/1) - Marin Čilić (Hrv/8) 6:0, 6:3

Rafael Nadal (Špa/3) - David Ferrer (Špa/5) 6.4, 5:7, 6:2.