Garcii Lopezu turnir v Zagrebu, Gasquetu v Montpellierju

Končana sta dva turnirja serije ATP, v Zagrebu najboljši Guillermo Garcia-Lopez, Richard Gasquet pa v Montpellierju.

Objavljeno
08. februar 2015 21.08
TENNIS - FRA - ATP - MONTPELLIER
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Zagreb - Španski tenisač Guillermo Garcia-Lopez je zmagovalec jubilejnega, 10. turnirja v Zagrebu. Tretji nosilec je v finalu premagal petega nosilca, Italijana Andreasa Seppija s 7:6 (4) in 6:3. Današnji dan je veselje prinesel tudi Francozu Richardu Gasquetu, ki je dobil turnir v Montpellierju. Domačin se je v finalu pomeril s Poljakom Jerzyjem Janowiczem, ki je moral dvoboj že zgodaj predati.

Garcia-Lopez je za zmago nad Seppijem potreboval uro in 36 minut, s čimer je 33. igralec sveta zabeležil sploh prvi uspeh proti 30-letnemu Italijanu. Zmaga v petem medsebojnem dvoboju pa je bila še kako sladka, saj mu je prinesla četrti turnirski naslov v karieri. Seppi, sicer 41. lopar sveta, ostaja pri treh turnirskih naslovih.

Gasquet do naslova po predaji

Turnir ATP z nagradnim skladom 494,310 dolarjev pa bo v najlepšem spominu ohranil Francoz Gasquet, ki je slavil po vsega treh igrah finala, ko je njegov tekmec  Janowicz predal dvoboj zaradi poškodbe.

Za 28-letnega Francoza je to že enajsta turnirska zmaga, tretja v Montpellierju. V mestu ob Azurni obali je v zadnjih desetih letih finale vselej odigral vsaj en domači tenisač.

Izida, finale:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/3) - Andreas Seppi (Ita/5) 7:6 (4), 6:3

Richard Gasquet (Fra/4) - Jerzy Janowicz (Pol/5) 3:0 predaja.