Hercogova začenja proti Kitajki, Kavčič proti Tajvancu

Že v četrtfinalu Roland Garrosa pa se obeta obračun favoritov za zmago Novaka Đokovića in Rafaela Nadala.

Objavljeno
22. maj 2015 14.48
TENNIS-ATP-WTA-CHN
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Pariz - Najboljša slovenska teniška igralka v tem trenutku Polona Hercog se bo v 1. kolu OP Francije pomerila s 24. nosilko, Kitajko Šuai Peng. Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci Blaž Kavčič bo na uvodu turnirja, ki se začenja v nedeljo, igral proti Tajvancu Yen-Hsun Luju.

76. igralka sveta Hercogova se je z azijsko tekmico že pomerila, edini dvoboj je pripadel Pengovi. Za Kavčiča in Luja bo to prvi medsebojni obračun, pravega favorita za zmago pa ni. Kavčič je na lestvici ATP 81., Lu pa nekoliko višje, na 64. mestu.

Žreb ponagajal Đokoviću in Nadalu

Izmed favoritov se bo prva nosilka Serena Williams v uvodnem kolu pomerila z eno od kvalifikantk, druga nosilka Marija Šarapova pa se bo udarila z Estonko Kaio Kanepi. V moškem delu turnirja čaka prvopostavljenega Novaka Đokovića najprej dvoboj s Fincem Jarkkom Nieminenom, do finala pred finalom pa lahko pride že v četrtfinalu. Žreb je namreč določil, da se bosta tam, če ne bo presenečenj, pomerila srbska številka ena svetovnega tenisa ter devetkratni zmagovalec Roland Garrosa Rafael Nadal (6. nosilec).

»To je zelo čudno. Ni se še zgodilo. Toda do četrtfinala moram odigrati štiri dvoboje, pripravljen moram biti že za prvega,« je dejal Nadal, ki je naziv šestega nosilca pridobil po odpovedi Kanadčana Miloša Raonića. Nadal in Đoković sta se v preteklosti že dvakrat srečala v finalu OP Francije, obakrat je bil uspešnejši Španec. Vloga favorita turnirja tokrat pripada Đokoviću, ki bi z morebitnim končnim uspehom postal osmi igralec z zmagami na vseh turnirjih velike četverice. Trenutno je v nizu 22 zmag, letos pa je že slavil na OP Avstralije in na mastersih v Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu in Rimu.

Odpisati ne gre niti drugega nosilca Rogerja Federerja, ki se bo v 1. kolu pomeril s kvalifikantom. Slovenski tenisač z britanskim potnim listom Aljaž Bedene se bo za začetek udaril z Avstrijcem Dominicom Thiemom.