Hopmanov pokal: Kanada do zmage po bližnjici

Italijanka Flavia Pennetta je morala zaradi poškodbe predati posamični dvoboj, nared ni bila niti za obračun dvojic.

Objavljeno
02. januar 2014 13.30
TENNIS-AUS-HOPMAN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Perth - Kanadska teniška reprezentanca se je v Hopmanovem pokalu, neuradnem svetovnem prvenstvu mešanih dvojic, po bližnjici dokopala do druge zmage, s katero ostaja v igri za uvrstitev v finale. S 3:0 je namreč odpravila Italijo, podčrtati pa velja, da je po redni poti do zmage prišel le Miloš Raonić, ki je bil s 6:2 in 6:4 prepričljivo boljši od Andreasa Seppija.

Kanadčanom je sicer delo olajšala poškodba zapestja Flavie Pennette, ki je bila po štirih izgubljenih nizih proti Eugenie Bouchard prisiljena predati posamični dvoboj, ker pa ni bila nared niti za obračun dvojic, sta tekmeca tretjo točko dobila brez boja. »To zapestje sem imela že operirano. Občasno imam z njim težave, upam pa, da ni nič resnejšega,« poudarja 31-letna Italijanka.

Današnji drugi dvoboj skupine A med še neporaženo Poljsko in gostiteljico turnirja Avstralijo, ki še ni okusila slasti zmage, bo odgovoril na vprašanje, kdo bo finalist iz te skupine. Kanadčani imajo možnost za napredovanje zgolj v primeru, da gostitelji odpravijo Poljake.