Jannik Sinner od Carlosa Alcaraza prevzel vlogo prvega lovca na Novaka Đokovića

Letos najboljši teniški igralec je po nedeljski drugi veliki zmagi v Miamiju na turnirju serie 1000 skočil na drugo mesto lestvice ATP.
Fotografija: Jannik Sinner je letos izgubil le en dvoboj od 23. in postal prvi izzivalec Novaka Đokovića, ki je začel že 419. teden na vrhu lestvice ATP. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP
Odpri galerijo
Jannik Sinner je letos izgubil le en dvoboj od 23. in postal prvi izzivalec Novaka Đokovića, ki je začel že 419. teden na vrhu lestvice ATP. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP

Mladi, 22-letni Italijan Jannik Sinner, ki je zmagal na turnirju serije masters v Miamiju (Bolgara Grigora Dimitrova je odpihnil s 6:3, 6:1), je na teniški računalniški lestvici ATP prvič v karieri napredoval na drugo mesto. Na vrhu je 419. teden začel 36-letni srbski zvezdnik Novak Đoković, na tretje mesto je zdrsnil 20-letni Španec Carlos Alcaraz.

Sinner je letos osvojil prvi veliki slam v Melborunu, turnirsko zmago serije 500 v Rotterdamu, edini poraz pa mu je v Indian Wellsu na turnirju serie 1000 prizadejal Alcaraz.

Med deseterico je le še ena sprememba, poraženi finalist Miamija, Dimitrov, je napredoval na deveto mesto. Pridobil je tri mesta ter je na deseto potisnil Poljaka Huberta Hurkacza.

Od Slovencev sta med 500 najboljšimi še naprej le 33-letni Blaž Rola in 19-letni Bor Artnak. Prvi je izgubil štiri mesta ter je nazadoval na 457., drugega pa je prehitela peterica in je na 491. mestu.

Iga Šwiatek je ubranila vrh

Poljska teniška zvezdnica Iga Šwiatek je ostala na prvem mestu lestvice WTA. Na drugem in tretjem mestu ji še naprej sledita Belorusinja Arina Sabalenka in Američanka Coco Gauff. Med deseterico je le ena sprememba, Maria Sakari je napredovala za dve mesti in je sedma.

Slovenke so še naprej zunaj najboljše stoterice. Najvišje je sedaj Tamara Zidanšek, ki pa je izgubila devet mest in je 127. Že nekaj časa zaradi slabega počutja odsotna Kaja Juvan je sedaj druga Slovenka in je po izgubi 17 mest na 130. mestu.

Sedem igralk je prehitelo Veroniko Erjavec, ki je 191., petnajst mest je pridobila Polona Hercog in je 198., na 200. mesto pa je iz 211. napredovala Dalila Jakupović.

Preberite še:

Komentarji: