Kavčič do desetega naslova serije challenger

Blaž Kavčič je v finalu turnirja v Fergani premagal Rusa Aleksandra Kudrjavceva s 6:4 in 7:6.

Objavljeno
15. junij 2014 14.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Fergana - Blaž Kavčič je uspešno končal nastope na turnirju serije challenger v Fergani, kjer je v finalu premagal Rusa Aleksandra Kudrjavceva s 6:4 in 7:6.

Prvopostavljeni Kavčič, 133. igralec sveta, se je v finalu pomeril z ruskim nasprotnikom (184.) in mu v 102 minutah igre dvakrat odvzel servis (izkoristek priložnosti 2/7), temu pa je dodal še dvanajst asov (Kudrjavcev 13).

Slovenski tenisač, ki na turnirju ni izgubil niti enega niza, je za zmago prejel 80 točk jakostne lestvice ATP in 7200 ameriških dolarjev (5319 evrov).

Blaž Kavčič je v svoji karieri nastopil v petnajstih finalih turnirjev serije challenger, osvojil pa je deset lovorik: »Po tem težkem obdobju in operaciji sem zelo vesel novega naslova. Turnir ni bil najmočnejše zastopan, vendar pa moraš tudi to znati izkoristiti, saj si kot prvi nosilec v vlogi favorita in je to potrebno upravičiti. Edina prava pot je, da ostaneš osredotočen na svojo igro in vztrajaš pri zastavljenem načrtu. Zadovoljen sem z igro in tudi s stanjem stopala. Gre za majhne detajle, ki jih je težko opaziti, vendar če želiš biti na najvišjem nivoju, potem šteje vsaka malenkost. Močno upam, da posledice odstranitve živca ne bodo trajne in da bom kmalu spet stoodstoten kar se tiče gibanja,« je povedal Kavčič.

 

Fergana, finale challengerja (50.000 ameriških dolarjev)

Blaž Kavčič (Slo/1) - Aleksander Kudrjavcev (Rus/2) 6:4, 7:6 (8).