Kerberjeva skok na vrh polepšala z zmago na OP ZDA

Nemka Angelique Kerber je v finalu OP ZDA premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 6:3, 4:6 in 6:4.

Objavljeno
11. september 2016 02.36
US Open Tennis
M. Ž.
M. Ž.

New York - Nemka Angelique Kerber je zmagovalka prestižnega turnirja za veliki slam, OP ZDA, kjer je v finalu po treh nizih premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 6:3, 4:6 in 6:4.

28-letna Kerberjeva ima za seboj odlično sezono, v kateri je zmagala na dveh turnirjih za veliki slam (dobila je še OP Avstralije) in igrala v finalu olimpijskega turnirja, za nameček pa bo v ponedeljek postala nova številka ena svetovnega tenisa.

Nemka je finale začela odlično in že v uvodni igri odvzela servis Čehinji ter v naslednji igri podvojila prednost. Kerberjeva je nato nadzorovala potek niza in v deveti igri izkoristila prvo break žogico za zmago v nizu (6:3).

Drugi niz je bil zelo izenačen, ključna dogodek pa se je zgodil v sedmi igri, ko je Pliškova z breakom povedla s 4:3, za konec pa v deseti uspešno servirala za zmago v nizu (6:4).

Na začetku tretjega niza je imela pobudo Čehinja in z breakom v tretji igri povedla z 2:1, po štirih igrah pa je vodila že s 3:1. A to ni ustavilo Nemke, ki je dobila tri zaporedne igre za vodstvo s 4:3, v deseti igri pa je še četrtič na dvoboju odvzela servis Čehinji in se veselila prestižne zmage.

»To je neverjetno, pred vami stojim s svojo drugo lovoriko za veliki slam, kar mi pomeni ogromno. Kot otrok sem sanjala o tem, da bom nekoč postala številka ena in zmagovala na največjih turnirjih. Danes so se te sanje tudi uresničile in želim uživati v trenutku. Rada bi čestitala Karolini, ki je v zadnjih tednih igrala odlično, prepričana sem, da ima svetlo prihodnost. Proti njej je vedno težko igrati, poskušala sem biti agresivna in obenem uživati v finalu. To je zares izjemen štadion,« je po zmagi povedala Nemka, ki je za zmago prejela ček za 3,5 milijona ameriških dolarjev.

Rezultata OP ZDA

Ženske, finale

Angelique Kerber (Nem/2) - Karolina Pliškova (Češ/10) 6:3, 4:6, 6:4.

 

Moške dvojice, finale

Jamie Murray/Bruno Soares (VB/Bra/4) - Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:2, 6:3.