Kitajca že prvi dan postavila stvari na svoje mesto

Slovenska moška teniška reprezentanca prvi dan boja za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala zaostaja z 0:2.
Fotografija: Slovenska teniška reprezentanca je bila po pričakovanjih brez možnosti za presenečnje v posamičnih dvobojih proti favoriziranim Kitajcem v bitki za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Slovenska teniška reprezentanca je bila po pričakovanjih brez možnosti za presenečnje v posamičnih dvobojih proti favoriziranim Kitajcem v bitki za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. FOTO: Blaž Samec/Delo

Slovenska moška teniška reprezentanca ni najbolje začela boja za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. Kitajci po prvih dveh posamičnih obračunih vodijo z 2:0. Tako Matic Križnik kot Sebastian Dominko sta izgubila svoja dvoboja. Sloveniji grozi izpad v tretji kakovostni razred Davisovega pokala.

Na uvodnem obračunu Davisovega pokala v Guangzhouju je 18-letni Križnik pričakovano izgubil proti 50. igralcu sveta Zhizhen Zhangu z 0:6 in 2:6. Ta je dvoboj dobil v 64 minutah. Križnik je odigral komaj drugi posamični dvoboj v slovenskem dresu.

»Začel sem precej nervozno, po nekaj igrah pa sem malo začutil igro. Težko je bilo priti v ritem, ker je tekmec toliko bolj kakovosten in je res dobro igral. V drugem nizu sem se malo uigral, prišel do kakšne priložnosti, a je bil tekmec enostavno premočen. Drugače pa je bila to zame res dobra izkušnja,« je dejal Križnik in dodal: »Mislim, da bom lahko na tem gradil in se izboljšal.«

Nato je 18-letni Yi Zhou premagal dve leti starejšega Sebastiana Dominka, ki se je proti lanskemu tretjemu mladincu na svetu upiral več kot dve uri, a je na koncu kitajski tekmec slavil s 7:5, 6:7 (3) in 6:3.

»Kaj naj rečem? Razočaran sem po prvi tekmi, imel sem priložnost, a je žal nisem izkoristil. Tekma je bila dobra borba, ampak igra bi lahko bila na višji ravni,« je po dvoboju povedal Dominko.

Reprezentančni boj na trdi podlagi za obstanek se bo končal v soboto.

V igri dvojic sta za Slovenijo prijavljena Blaž Rola in kapetan Grega Žemlja, ki je zasedel mesto četrtega igralca, potem ko na Kitajsko zaradi zapletov z vizo ni prišel Bor Artnak.

V primeru poraza bo Slovenija nazadovala v tretji razred tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

Preberite še:

Komentarji: