Kavčič blizu presenečenja, brez Slovencev na OP Avstralije

V kvalifikacijah za OP Avstralije so že v prvem kolu izpadle Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič.

Objavljeno
12. januar 2017 10.07
Britain Wimbledon Tennis
Š. Ro.
Š. Ro.

Melbourne - Na odprtem prvensatvu Avstralije, prvem turnirju za grand slam v sezoni, Slovenija med posameznicami ne bo imela predstavnice. Potem ko je zaradi poškodbe nastop že odpovedala Polona Hercog, so se v prvem kolu kvalifikacij od Melbourna že poslovile ostale tri slovenske teniške igralke Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič.

Čeprav so imele vse tri vsaj na papirju ugoden žreb za prvo sito kvalifikacij, so vse ustavile že na prvi oviri. Jakupovičeva, ki je v odsotnosti Hercogove prvi slovenski lopar, sicer pa 153. na lestvici WTA, je po napetem boju z 6:2, 6:7 (5) in 5:7 izgubila proti 22-letni Tunizijki Ons Jabeur (174.).

Tudi 19-letna Tamara Zidanšek, trenutno 160. igralka sveta, ki je prvič nastopila na enem od turnirjev velike četverice v članski konkurenci, je izgubila proti 22-letni Japonki, 217. igralki na lestvici WTA; Eri Hozumi je namreč gladko zmagala s 6:3 in 6:2.

Po treh nizih je klonila tudi najizkušenejša med slovensko trojico, 26-letna Tadeja Majerič (207.). V prvem kolu se je pomerila z 21-letno domačinko Ellen Perez, šele 634. igralko na lestvici WTA, ki je zmagala s 6:3, 1:6 in 7:5.

Izpadel tudi Kavčič

Edini up za nastop v Melbournu je bil danes še Blaž Kavčič, ki je bil včeraj uspešen v prvem dvoboju kvalifikacij, medtem ko je Grega Žemlja že izpadel. Ljubljančan je imel težko nalogo, saj se je pomeril s prvim nosilcem kvalifikacij Čehom Radekom Štepanekom. Bil je blizu uspeha, a naposled je na svoj servis izgubil podaljšano igro v odločilnem tretjem nizu in po slabih treh urah igre izpadel. Čeh je bil boljši s 6:3, 6:7 (4) in 8:6.