Kuznjecova prek rojakinje do 15. turnirske zmage

Ruska tenisačica Svetlana Kuznjecova je v finalu turnirja WTA v Moskvi ugnala rojakinjo Anastasijo Pavljučenko s 6:2 in 6:1.

Objavljeno
24. oktober 2015 17.17
TENNIS-WOMEN/MOSCOW
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Moskva - Na teniškem turnirju serije WTA v Moskvi je bilo vse v znamenju domačih tenisačic. V finalu turnirja z nagradnim skladom 768.000 dolarjev sta se pomerili 32. igralka na svetu Svetlana Kuznjecova in 31. z lestvice WTA Anastasija Pavljučenko, za razred boljša pa je bila prva, ki je slavila s 6:2 in 6:1.

Izkušena, 30-letna, Kuznjecova je šest let mlajšo tekmico odpravila v uri in 20 minutah igre, s čimer si je zagotovila že svojo petnajsto turnirsko lovoriko v karieri. Do četrte zmage v petem medsebojnem dvoboju s Pavljučenkovo je Kuznjecovi delo nekoliko olajšala tudi poškodba noge nasprotnice, ki ji je onemogočala resnejši odpor.

Ferrer z nepostavljenim Johnsonom za pokal na Dunaju

Turnir serije ATP med drugim poteka na Dunaju, kjer se bosta za končno zmago potegovala prvi nosilec David Ferrer iz Španije in nepostavljeni Američan Steve Johnson. Španec je v polfinalu premagal Francoza Gaela Monfilsa s 7:6 in 7:5, s čimer ohranja vse možnosti, da se kot zadnji uvrsti na zaključni turnir sezone. Johnson, ki je z uvrstitvijo v finale dosegel uspeh kariere, je bil boljši od Latvijca Ernestsa Gulbisa s 6:3, 7:6.

Berdych in Sock v finalu Stockholma, Čilić in Bautista v Stockholmu

Na turnirju v Stockholmu, kjer bodo tenisačem skupno podelili okrog 600 tisoč ameriških dolarjev, se bosta za lovoriko udarila prvi nosilec s Češke Tomaš Berdych in 32. igralec s svetovne lestvice, Američan Jack Sock.

Slednji je v polfinalu izločil drugega nosilca, Francoza Richarda Gasqueta s 6:4 in 6:2, s čimer se je po aprilski zmagi v Houstonu prebil šele v svoj drugi finale na najvišji ravni. Češki branilec naslova v Stockholmu, sicer peti tenisač sveta, je v polfinalu odigral le en niz, saj je Ciprčan Marcos Baghdatis drugega predal. V prvem je bil Berdych boljši s 6:1. 

Na turnirju v Moskvi (nagradni sklad 771.525 evrov) se bosta za končno zmago borila Hrvat Marin Čilić in Španec Roberto Bautista Agut. Branilec naslova s Hrvaške in tudi prvi nosilec letošnjega turnirja je v polfinalu premagal povabljenca Jevgenija Donskoja iz Rusije, Agut pa je bil boljši od Nemca Philippa Kohlschreiberja.

V Luksemburgu Barthelova in Doijeva

Nemka Mona Barthel in Japonka Misaki Doi sta finalistki 226.000 evrov vrednega teniškega turnirja v Luksemburgu. Doijeva je v polfinalu po predaji ugnala Belgijko Alison Van Uytvanck, Barthelova pa je bila boljša od Švicarke Stefanie Vögele s 6:2 in 6:3.