Kuznjecova premočna za Hercogovo

Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki je po uri in petih minutah slavila proti Poloni Hercog s 6:4 in 6:0. Dimitrov napredoval, Tsonga izgubil.

Objavljeno
08. julij 2017 15.59
TENNIS-WIMBLEDON/
A. V., STA
A. V., STA
London - Slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila dvoboj tretjega kroga na turnirju za grand slam v Wimbledonu z nagradnim skladom 36 milijonov evrov. Od Hercogove je bila boljša sedmopostavljena Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki je po uri in petih minutah slavila s 6:4 in 6:0.

V katarski Dohi živeča Mariborčanka je s prebojem v tretji krog dosegla svoj najboljši izid na londonski "sveti travi", pred današnjim dvobojem z zmagovalko odprtega prvenstva ZDA v New Yorku iz leta 2004 in odprtega prvenstva Francije v Parizu iz leta 2009 pa je upala na preboj v osmino finala.

Večji del prvega niza je bila na "pravi poti", saj je bil začetni udarec 26-letne Hercogove na najvišji možni ravni, tudi njeni udarci z osnovne črte so bili dobro odmerjeni in natančni. Do 4:4 sta obe igralki dokaj zanesljivo držali prednost začetnega udarca, prva pa je v težave zabredla Slovenka. V deveti igri je izgubila svoj servis, po 39 minutah igre pa tudi prvi niz s 4:6.

Drugi niz je minil v absolutni prevladi 32-letne ruske teniške igralke, ki je med dvobojem neprestano spreminjala svojo taktiko in uveljavila vse svoje izkušnje. Šest let mlajši tekmeci na nasprotni strani je vseskozi pošiljale "nerešljive uganke", Hercogova je bila po njenih udarcih in spremembami ritma povsem nemočna v vseh segmentih igre. Predvsem je šepal njen uvodni udarec, med premorom je celo glasno dejala: "Serviraš kot petletni otrok". Njene besede so povedale vse, ob tem pa ji je Kuznjecova v drugem nizu "zavela kravato" in se zasluženo prebila v osmino finala, kjer jo čaka zmagovalka poljsko-švicarskega dvoboja Agnieszka Radwanska - Timea Bacsinszky.

Hercogova se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij. Najprej je premagala Američanko Taylor Townsend, nato pa še Avstrijko Barbaro Haas in Nemko Antonio Lottner. V uvodnem krogu najbolj slovitega turnirja na svetu je najprej izločila Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1, nato pa še Američanko Varvaro Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2.

Dimitrov napredoval, Tsonga izgubil

Bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov se je prebil v osmino finala turnirja za grand slam v Wimbledonu, potem ko je v tretjem krogu izločil Izraelca Dudija Selo. Neuspešen je bil Jo-Wilfried Tsonga, od Francoza je bil boljši Američan Sam Querrey.

Dimitrov je uvodna niza dobil s 6:1 in 6:1, v tretjem nizu pa je njegov izraelski tekmec dvoboj predal zavoljo poškodbe. Querrey in Tsonga sta danes nadaljevala petkov prekinjen dvoboj, po skupno slabih treh urah dolgem dvoboju pa je Američan slavil s 6:2, 3:6, 7:6 (5), 1:6 in 7:5.

V ženski konkurenci sta se poleg Kuznjevove med 16 najboljših igralk prebili še Španka Garbine Muguruza po zmagi nad Romunko Sorano Cirsteo s 6:2 in 6:2 ter Slovakinja Magdalena Rybarikova, ki je bila boljša od Ukrajinke Lesie Curenko s 6:2 in 6:1.