Kvitova bo nared za boj proti Francozinjam

Po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe se na igrišča vrača Petra Kvitova, zaigrala bo v polfinalu pokala fed.

Objavljeno
08. april 2015 14.31
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Praga - Najboljša češka teniška igralka Petra Kvitova se vrača po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe. Kot je sporočila dvakratna zmagovalka Wimbledona, bo nared za polfinalni obračun češke reprezentance v pokalu fed. Branilke naslova se bodo 18. in 19. aprila v Ostravi merile s Francozinjami.

Kvitova je nazadnje igrala v Dohi, turnirja v Indian Wellsu in Miamiju pa izpustila zaradi slabše psihološke in telesne pripravljenosti.

Ob Kvitovi, trenutno četrti igralki sveta, je kapetan Petr Pala za boje na trdi podlagi vpoklical še Karolino Pliškovo (12.), Lucie Šafarovo (13.) in Barboro Štrycovo (23.), rezerva bo Tereza Šmitkova (57.).

Francozinje, ki so v četrtfinalu po zaostanku z 0:2 uprizorile velik preobrat proti Italijankam, bo vodila Amelie Mauresmo, ob junakinji zadnjih tekem Alize Cornet, na Češko odhajajo še Caroline Garcia, Kristina Mladenovic in Pauline Parmentier. Francija se je sicer v polfinale uvrstila prvič po letu 2007, v finalu so bile nazadnje leta 2005, ko so na Roland Garrosu izgubile z Rusinjami.