Kyrgios se spet ni znal brzdati (VIDEO)

Grdi raček svetovnega tenisa jo je na mastersu v Šanghaju že drugo leto zapored odnesel s kaznijo.

Objavljeno
12. oktober 2017 12.00
J. P.
J. P.

Šanghaj - Teniški masters z nagradnim skladom skoraj 6 milijonov dolarjev v Šanghaju za grdega račka svetovnega moškega tenisa, Avstralca Nicka Kyrgiosa, postaja pravcata nočna mora, saj ga že drugo leto zapored zapušča z denarno kaznijo. Lani si jo je prislužil z nešportnim obnašanjem v dvoboju z Nemcem Mischo Zverevom, ki se ga je lotil povsem brezvoljno in mu občasno celo ni vračal žogic, tokrat si je vedenjski izpad privoščil že v uvodnem obračunu z Američanom Stevom Jahnsonom.

Po izgubljenem uvodnem nizu s 6:7 (5) je namreč trinajsti nosilec na lepem pograbil kovčke, se rokoval s sodnikom in nasprotnikom in jo ucvrl z igrišča, naknadno pa odpovedal še dvoboj moških dvojic v navezi s Francozom Lucasom Pouillejem. Pozneje je resda čivknil, da je predčasno kapituliral zavoljo poškodbe rame in želodčnih težav, vendar pa sporočil hitro zbrisal, obenem se po odhodu z igrišča ni zglasil na zdravniškem pregledu. Kazni zato seveda ni mogel uiti.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik turnirja, je 22-letni Avstralec ostal brez svojega odmerka iz nagradnega sklada, ki bi mu sicer pripadel za nastopanje (22.125 dolarjev), obenem si je prislužil 10.000 ameriških »zelencev« globe zaradi nešportnega obnašanja. Že med dvobojem se je razvpiti Kyrgios, na katerega se škandali kar lepijo, pritoževal nad gledalci, ki so se med igro prosto sprehajali po tribunah, sodniku pa očital slabo delo, ker se na to ni odzval.