Lestienne od stavniške afere do portoroške lovorike

Francoski teniški igralec je najnižje uvrščeni zmagovalec challengerja Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 64.000 € v Portorožu.
Fotografija: Letošnji portoroški turnir je dal najnižje uvrščenega zmagovalca doslej. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Letošnji portoroški turnir je dal najnižje uvrščenega zmagovalca doslej. FOTO: Roman Šipić/Delo

Portorož – Francoski teniški igralec Constant Lestienne je postal najnižje uvrščeni zmagovalec challengerja Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 64.000 evrov v Portorožu. Pred začetkom turnirja je namreč zasedal 224. mesto svetovne jakostne lestvice ATP, z osvojenimi 80 točkami (ob 9200 evrih denarne nagrade) pa se bo pojutrišnjem povzpel na 171. mesto, torej zgolj dve mesti pod doslej najvišjo uvrstitev v karieri. Zanj je to pri 26 letih druga lovorika s challengerjev po predlanski Ostravi.


Arnaboldi prvič v finalu


V portoroškem finalu je gladko, s 6:2 in 6:1, odpravil osmopostavljenega štiri leta starejšega Italijana Andreo Arnaboldija, ki se je po osemnajstih polfinalih na turnirjih te kakovostne ravni sploh prvič doslej prebil v finale, s čimer mu je v žep kapnilo 5400 evrov. Lestienne je, kot poroča STA, v teniškem svetu znan tudi po stavniški aferi, zaradi katere je bil predlani kaznovan z 10.000 dolarji globe in sedemmesečnim suspenzom. Na poti do portoroške lovorike je med drugim izločil tudi prvega nosilca in branilca naslova, Ukrajinca Sergeja Stahovskega, ki mu je edini odščipnil niz.
 

Komentarji: