Murray in Lendl spet združila moči

Škotski teniški igralec je našel trenerja, potem ko je pred mesecem prekinil sodelovanje z Amerie Mauresmo.

Objavljeno
12. junij 2016 15.29
FILES-GBR-CZE-TENNIS-MURRAY-LENDL

Ljubljana - Mesec dni je tegá, odkar je škotski teniški zvezdnik Andy Murray, trenutno svetovna številka 2, javno oznanil sporazumno prekinitev sodelovanja z nekdanjim vodilnim »loparjem« sveta, Francozinjo Amelie Mauresmo, ki je nad Britancem kot trenerka bedela od predlanskega junija. Vendar pa olimpijski zmagovalec izpred osmih let v Pekingu ni dolgo iskal rešitve.

V svoj trenerski štab je namreč vrnil nekdanjega zmagovalca desetih turnirjev velike četverice, 56-letnega češko-ameriškega strokovnjaka Ivana Lendla, ki se je tekmovalno upokojil leta 1994. Z njim je Škot dve leti že sodeloval, njuni športni póti pa sta se po dveh letih razšli predlanskega marca, ko je Lendl najavil, da se želi bolj posvetiti osebnim projektom, tudi igranju tenisa.

Lendl se je Murrayevemu trenerskemu štabu ponovno priključil pred skorajšnjim začetkom močnega turnirja v angleškem Queen's Clubu, ki bo na sporedu prihajajoči teden in na katerem Andy brani lansko lovoriko. »Dve leti sodelovanja z Ivanom sta bili izjemno uspešni, predan je tenisu in ve, kaj potrebuješ za zmage na velikih tekmovanjih,« je poudaril 29-letni Škot. Lendl pa: »Užival sem v delu z njim. Ostala sva v stiku in z veseljem se vračam v njegovo ekipo.«