Murray s tretjo zmago do polfinalnega obračuna z Raonićem

Škot Andy Murray je na zaključnem turnirju premagal Stana Wawrinko s 6:4 in 6:2, s tem je osvojil prvo mesto v skupini.

Objavljeno
18. november 2016 15.13
Posodobljeno
18. november 2016 15.47
TENNIS-GBR-ATP-FINALS
M. Ž.
M. Ž.

London - Prvi igralec sveta Andy Murray je v tretjem kolu zaključnega turnirja v Londonu po dveh nizih premagal Stana Wawrinko s 6:4 in 6:2.

Škotski tenisač je z zmago osvojil prvo mesto v skupini in si priigral sobotni polfinalni obračun s Kanadčanom Milošem Raonićem.

Obračun Škota in Švicarja se je začel z izenačeno igro, po šestih igrah je bil izid poravnan na 3:3. V sedmi igri je nato Murray izkoristil prvo break priložnost in v osmi igri še povečal prednost (5:3), niz pa je dobil s 6:4.

Drugi niz je bil povsem na strani Murrayja. Ta je že v prvi igri odvzel servis Wawrinki in nato dobil še naslednje tri igre za vodstvo s 4:0. Švicar se je v peti igri le vpisal na semafor, vendar pa ni mogel preprečiti poraza. Po 86 minutah je bil končni izid 6:4 in 6:2.

 

Odpisani Čilić turnir sklenil z zmago

Na preostalem dvoboju dneva je Hrvat Marin Čilić po treh nizih premagal Japonca Keija Nišikorija s 3:6, 6:2 in 6:3.

Ta obračun ni odločal o ničemer, saj si je Nišikori z zmago Murrayja že zagotovil drugo mesto v skupini in polfinalni dvoboj s Srbom Novakom Đokovićem.

V uvodnem nizu je več pokazal Japonec. Ta je v tretji igri odvzel servis Hrvatu za vodstvo z 2:1 in v naslednji igri podvojil prednost, za konec niza pa je v deveti igri izkoristil drugo zaključno žogo.

Marin Čilić je v drugem nizu stvari hitro vzel v svoje roke in dobil pet izmed prvih šestih iger, svojemu nasprotniku pa je v tem nizu prepustil le dve igri.

V zadnjem nizu sta bila Čilić in Nišikori po štirih igrah izenačena na 2:2, nato pa je pobudo prevzel Hrvat in dobil naslednji dve igri. Do konca niza je le še ohranjal svojo prednost in v deveti igri še četrtič na dvoboju odvzel servis Japoncu za svojo prvo zmago v Londonu.

Zaključni turnir, skupina John McEnroe

Andy Murray (VB) - Stan Wawrinka (Švi) 6:4, 6:2

Marin Čilić (Hrv) - Kei Nišikori (Jap) 3:6, 6:2, 6:3

 

Lestvica:

1. Andy Murray (VB) 3 3 0 6:1 3 točke

2. Kei Nišikori (Jap) 3 1 2 4:4 1

3. Stan Wawrinka (Švi) 3 1 2 2:4 1

4. Marin Čilić (Hrv) 3 1 2 2:5 1