Na OP Francije brez lanske finalistke, konec niza Feliciana Lopeza

Ruska teniška igralka Anastasija Pavljučenko je zaradi poškodbe odpovedala nastop na drugem grand slamu sezone na odprtem prvenstvu Francije v Parizu.
Fotografija: Anastasia Pavljučenko pozdravlja navijače po porazu v tretjem kolu letošnjega grand slama v Melbournu. FOTO: Morgan Sette/Reuters
Odpri galerijo
Anastasia Pavljučenko pozdravlja navijače po porazu v tretjem kolu letošnjega grand slama v Melbournu. FOTO: Morgan Sette/Reuters

Tridesetletna Anastasija Pavljučenko ima že dlje časa težave s kolenom, zaradi česar bo izpustila tudi celotno sezono 2022, je zapisala na družbenih omrežjih. Lani je zaigrala v finalu Roland-Garrosa. Prav Rusinja je pred letom dni v polfinalu izločila najboljšo slovensko igralko Tamaro Zidanšek, od Konjičanke je bila boljša s 7:5, 6:3. Kasneje je v finalu izgubila proti Čehinji Barbori Krejčikovi.

V lanski sezoni je Rusinja posegla najvišje v karieri, do 11. mesta, v letu 2022 pa je igrala le na treh turnirjih in zabeležila dve zmagi ob treh porazih. Nazadnje jo je v Rimu v prvem kolu ugnala Kanadčanka Leylah Annie Fernandez, sicer finalistka lanskega OP ZDA.

Drugi grand slam sezone se bo v Parizu začel v nedeljo.

Lopezov niz končan pri 79 zaporednih grand slamih

Brez nastopa na glavnem delu turnirja je ostal tudi veteran Feliciano Lopez. Štiridesetletni Španec sicer že dlje časa med posamezniki ni posegel do vidnejšega rezultata, drži pa rekord po zaporednih nastopih na grand slamih. Ta niz je po porazu v kvalifikacijah zdaj zaključen pri 79 nastopih. Lopez, nekdanji četrtfinalist Wimbledona in OP ZDA, je moral v prvem kolu kvalifikacij za nastop na rdečem pariškem pesku priznati premoč Italijanu Gianu Marcu Moroniju, ki je slavil s 6:1, 7:6 (4).

Neprekinjeni niz nastopov na turnirjih velike četverice se je za Lopeza začel pred skoraj natanko 20 leti prav na Roland-Garrosu. Za njim je drugi na večni lestvici zaporednih nastopov njegov rojak Fernando Verdasco s 67.

V kvalifikacijah pariškega grand slama slovenskih predstavnikov ni v žrebu.

Preberite še:

Komentarji: