Nadal bo prezimil kot prvi lopar sveta

Z zmago nad Stanislasom Wawrinko se je Rafael Nadal prebil v londonski polfinale, Tomaš Berdych izločil Davida Ferrerja.

Objavljeno
06. november 2013 18.53
TENNIS-ATP-FINALS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Rafael Nadal bo prezimil kot številka ena svetovne teniške lestvice. To se mu je posrečilo z zmago v še drugem dvoboju skupine A na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu in posledičnim prebojem v polfinale. Potem ko je prvi nosilec v uvodnem dvoboju včeraj na kolena spravil rojaka Davida Ferrerja, ki mu je oddal zgolj pet iger, je tokrat potreboval nekaj več časa in vložil malce več truda za zmago nad sedmopostavljenim Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki ga je odpravil s 7:6 (5) in 7:6 (6). S tem Španec nadaljuje impozanten niz nepremagljivosti v medsebojnih obračunih, ki je zdaj dolg že dvanajst dvobojev, v zadnjih šestih letih pa Švicarju še ni oddal niti niza (razmerje 26:0).

»Zelo čustven dan je za mano. Dvoboj je bil pričakovano trd in zahteven, Stan je dobro igral in imel priložnosti. Nekaj sreče sem imel v zaključku prvega niza, najpomembneje pa je, da sem v polfinalu tega turnirja. Potem ko sem ga moral lani izpustiti, je neverjetno, da sem se vrnil tako uspešno,« se je po zmagi smejalo Nadalu, ki si je v dvoboju, dolgem dve uri in 12 minut, privoščil 23 neizsiljenih napak, tekmec skoraj dvakrat toliko (45). Španec bo tako še tretjič v karieri, po letih 2008 in 2010, tekmovalno leto sklenil kot prvi lopar sveta.

Berdych izločil Ferrerja

V večernem dvoboju je višje rangirani Španec David Ferrer še drugič pokleknil, tokrat je moral priznati premoč petemu nosilcu, Čehu Tomašu Berdychu, ki je zmagal s 6:4 in 6:4. Ferrer je s tem ostal brez možnosti za preboj v polfinale. Jutri bosta na sporedu obračuna v skupini B: Švicar Roger Federer se bo popoldne udaril s Francozom Richardom Gasquetom, Argentinec Juan Martin del Potro pa bo zvečer izzival drugega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića.