Nadal po sedmih mesecih spet zmaguje

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal si je za vrnitev izbral turnir v Čilu in po 7 mesecih dočakal prvo zmago.

Objavljeno
07. februar 2013 09.15
TENNIS-CHILE/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Santiago de Chile - Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki zaradi poškodbe kolena ni igral od junija 2012, se je vrnil na igrišča. V prvem dvoboju po sedmih mesecih je na turnirju ATP v Vini del Mar brez težav s 6:3 in 6:2 odpravil Argentinca Federica Delbonisa. Za zmago je potreboval uro in 27 minut.

»Počutim se odlično, vesel sem, da sem nazaj. Bilo je lepo popoldne in zelo pomembno zame,« so bile prve besede Nadala po zmagi nad Delbonisom, Španec pa je ob tem dodal, da s kolenom ni imel nobenih težav. »Hvala vsem, ki so mi v tem težkem času stali ob stran, nisem si mislil, da se bom lahko vrnil na tak način,« se je še zahvalil glasnim navijačem, ki so ga spodbujali do zmage.

Nadal je sicer v dvoboju takoj izgubil igro na svoj servis, Delbonis je povedel z 2:0, a si jo nato Španec izgubljeno hitro priboril nazaj in odtlej narekoval ritem igre.

»Začetek je bil težak, Federico je igral zelo dobro in me silil, da sem veliko tekel,« je priznal Nadal, ki je izkoristil štiri od 11 priložnosti za odvzem servisa. V 2. kolu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med rojakoma Albertom Montanesom in Danielom Gimoneo-Traverjem.

Nadal je zaradi prekinitve padel na peto mesto na lestvici ATP, nazadnje pa je igral lanskega junija v Wimbledonu, od koder se je poslovil že v 2. kolu proti Čehu Lukašu Rosolu. Čeprav bi se moral vrniti že ob koncu lanskega leta, je vrnitev prestavila še viroza.

Po turnirju v Čilu bo Nadal nadaljeval s turnejo po Južni Ameriki, kjer bo igral na svoji najljubši podlagi. Nastopil bo že na OP Brazilije v Sao Paulu in na OP Mehike v Acapulcu.

Nadal je v Vini del Mar sicer včeraj že nastopil v dvojicah in v paru z Argentincem Juanom Monacom s 6:3 in 6:2 ugnal češki par Lukaš Doulhy - František Čermak.